Yaas-sykloni vei kodin sadoiltatuhansilta intialaisilta

Intiaan keskiviikkona iskenyt Yaas-sykloni on jättänyt suuren määrän ihmisiä kodittomiksi. Hirmumyrsky on tuhonnut Länsi-Bengalin osavaltiossa arviolta 300 000 kotia, kertoo osavaltion pääministeri Mamata Banerjee.

Maan itärannikolla koettiin keskiviikkoaamuna myrskyn saapuessa rankkasateita ja jopa yli 40 metriä sekunnissa puhaltavia myrskytuulia. Rantoja hakanneet myrskyaallot kasvoivat jopa kaksikerroksisten linja-autojen korkuisiksi. Yli 1,5 miljoonaa ihmistä hakeutui suojaan myrskyn tieltä Länsi-Bengalin ja Odishan osavaltioissa.

Ainakin yhdeksän ihmistä on saanut surmansa Intiassa ja naapurimaa Pakistanissa. Kuolleista neljä oli lapsia.

Yaas-sykloni oli toinen Intiaa lyhyen ajan sisällä koetellut hirmumyrsky. Tauktae-sykloni surmasi noin viikko sitten ainakin 155 ihmistä Intian länsirannikolla.

Syklonit ovat yleinen ongelma Intian valtameren pohjoisosissa, mutta tutkijoiden mukaan ne ovat yleistymään ja voimistumaan päin ilmastonmuutoksen lämmittäessä merivettä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut