Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Saksan ja Venäjän väliset lennot palasivat ennalleen

Lentoliikenteessä Saksan ja Venäjän välillä palattiin keskiviikkona normaalitilaan, kun maat sallivat toistensa lennot.

Saksa kielsi aiemmin päivällä lennot vastatoimena sen jälkeen, kun Venäjän viranomaiset eivät antaneet ajoissa lupaa kahdelle saksalaisen Lufthansan lennolle Venäjälle ja lennot jouduttiin perumaan, kertoi Saksan liikenneministeriö.

Lufthansan edustajan mukaan luvat on myönnetty, ja sen lennot Moskovaan ja Pietariin voivat jatkua. Myös venäläislentoyhtiöt Aeroflot ja S7 jatkavat lentojaan Saksaan, kertoivat venäläiset uutistoimistot.

Viime viikolla Venäjä torjui muun muassa Air Francen lentosuunnitelman Venäjälle, koska se olisi kiertänyt Valko-Venäjän ilmatilan. Myös Lufthansa on kertonut, ettei se lennä Valko-Venäjän ilmatilassa.

Venäjän viranomaiset eivät ole yksilöineet tarkasti, mistä syystä lupia ei ole tullut. Viime viikolla venäläisviranomaiset totesivat ainoastaan, että kyseessä olivat "tekniset syyt".

Valkovenäläinen oppositioaktivisti ja toimittaja Raman Pratasevitsh ja hänen venäläinen naisystävänsä Sofija Sapega otettiin kiinni toissaviikon sunnuntaina sen jälkeen, kun Valko-Venäjä oli pakottanut Ateenasta Vilnaan matkalla olleen Ryanairin matkustajakoneen laskeutumaan Valko-Venäjän Minskiin.

EU kehotti tämän jälkeen kaikkia lentoyhtiöitä välttämään Valko-Venäjän ilmatilaa. Valkovenäläiset koneet eivät myöskään saa käyttää EU:n ilmatilaa.