Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Markkinaoikeus määräsi sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergylle useita 100 000 euron uhkasakolla tehostettuja kieltoja

Markkinaoikeus on määrännyt sähkönmyyntiyhtiö Fi-Nergy Voimalle ja sen omistajalle useita uhkasakolla tehostettuja kieltoja, kertoi Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) torstaina.

KKV:n mukaan kiellot liittyvät sähkön ennakkolaskutukseen ja sopimusehtojen lainvastaiseen muuttamiseen. Jokaisen kiellon tehosteeksi on asetettu 100 000 euron uhkasakko.

Kiellot määrättiin kuluttaja-asiamiehen vaatimusten mukaisesti. Kuluttaja-asiamies vei viime vuonna Fi-Nergyn markkinaoikeuteen kuluttajan oikeuksien rikkomisesta.

– Yritys on toiminut poikkeuksellisen monessa perusasiassa selkeiden säännösten vastaisesti. Henkilökohtaisella kiellolla voimme varmistaa sen, ettei omistaja pysty enää jatkamaan lainvastaisia menettelyjä uusissa yrityksissä ilman seuraamuksia, sanoi kuluttaja-asiamies Katri Väänänen tiedotteessa.

KKV: Yhtiö laskuttanut ylisuuria ennakkomaksuja

KKV:n mukaan Fi-Nergy on muun muassa laskuttanut asiakkailtaan ylisuuria ennakkomaksuja heidän todelliseen sähkönkäyttöönsä verrattuna. Markkinaoikeus kielsi yhtiötä käyttämästä ennakkolaskutuksen perusteena verkonhaltijan ilmoittaman vuosikulutusarvion ylittäviä kulutusarvioita, jos siihen ei ole kuluttajan sähkönkäyttöön liittyvää perustetta.

Fi-Nergy on myös muuttanut sähkönmyyntisopimusten ehtoja lainvastaisella tavalla, KKV sanoi. Markkinaoikeus kielsi Fi-Nergyä tekemästä olennaisia muutoksia sopimuksiin ilman, että kuluttajat ovat saaneet tiedon ehtomuutoksesta, sen perusteesta ja mahdollisesta irtisanomisoikeudesta.

Kaikki Fi-Nergylle ja sen omistajalle määrätyt kiellot on lueteltu markkinaoikeuden viime viikolla antamassa ratkaisussa .

KKV:n mukaan Fi-Nergystä on tämän vuoden aikana tullut KKV:n kuluttajaneuvontaan yli 500 yhteydenottoa ja viime vuonna yli 900. Luvut ovat KKV:n mukaan poikkeuksellisen suuria muihin sähkönmyyntiyhtiöihin verrattuna.