Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Mies paritti nuorta naista ja otti rahoista suurimman osan itselleen, painosti jatkamaan seksin myymistä vetoamalla omiin talousvaikeuksiinsa – ”Tarvis ainakin 40 että saa bändikämpän vuokran maksettua”

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen ehdolliseen vankeuteen, sillä hän paritti naista ja painosti tämän myymään seksiä hyväkseen. Tapahtuma-aikaan, vuosina 2017–2019 päälle parikymppinen nainen myi seksiä noin sadalle miehelle, mistä kertyi rahaa noin 4 000 euroa, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan mies piti suurimman osan rahoista itsellään. Naiselle on vuosina 2020–2021 palautettu oikeuden mukaan vajaat 1 700 euroa.

Miehen katsottiin syyllistyneen ihmiskauppaan ja paritukseen. Käräjäoikeuden mukaan mies oli ottanut naisen määräysvaltaansa ja nainen oli alisteisessa asemassa suhteessa häneen. Mies muun muassa painosti naista seksin myynnissä vedoten omiin talousvaikeuksiinsa.

– Esimerkkinä (syytetyn) käyttämästä hienovaraisesta painostuksesta on se, että hän on useasti huomauttanut ulosottomaksuihin liittyvistä lisämaksuista, mikäli riittävää määrää rahavaroja ei ole saatu kerättyä eräpäivään mennessä, tuomiossa sanotaan.

32-vuotias mies tuomittiin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Teon moitittavuutta lisäsi oikeuden mukaan asiakkaiden suuri määrä ja rikosten kesto. Oikeuden mukaan mies myös jatkoi naisen hyväksikäyttöä, vaikka tämä raiskattiin ja pahoinpideltiin seksin myynnin aikana.

Mies kiisti syytteen ja sen, että olisi käyttänyt hyväkseen naisen turvatonta tilaa.

Todisteena miehen lähettämiä viestejä

Oikeudessa todisteena oli muun muassa miehen naiselle lähettämiä viestejä.

– Pystyisitkö heittää mulle huomenna sähkölaskuun 20.

– Tulooko se tyyppi tänään. Tarvis ainakin 40 että saa bändikämpän vuokran maksettua.

– Mä rupian taas ettii niitä asiakkaita että saadaan se 300.

Jossain vaiheessa nainen halusi lopettaa seksin myymisen. Se ei miehelle käynyt.

– Kun eilen vielä sanoit että joo autat yms ja kaikki selviää ja nyt tollei tylysti katotaa mitä jää pohjalta, hän kirjoitti.

– Oot sanonut mulle, että saan lopettaa noi myymishommat, jos siltä tuntuu ja oot vihainen siitä, nainen vastasi.

– Vitut olen vihainen vaan todella isoissa ongelmissa, mies vastasi.

Nainen kertoi suostuneensa seksin myyntiin muun muassa koska oli ihastunut mieheen ja halusi auttaa tätä. Hän sanoi ajatelleensa, että mies vielä ihastuisi häneen.