Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Burkina Fasossa verinen hyökkäys kylään, yli sata siviiliä sai surmansa

Burkina Fasossa Länsi-Afrikassa ainakin 114 siviiliä on kuollut epäillyssä jihadistien hyökkäyksessä maan pohjoisosassa, viranomaiset kertovat. Turvallisuuslähteen mukaan aseistautuneet hyökkääjät iskivät Solhanin kylään perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Maailman köyhimpiin maihin kuuluva Burkina Faso on naapurimaidensa Malin ja Nigerin tavoin kärsinyt vuodesta 2015 lähtien jihadistien hyökkäyksistä, mutta lauantain vastaisen yön isku on uhrilukunsa perusteella verisin. Paikallishallintolähteen mukaan hyökkäys kohdistui ensin jihadisteja vastustaviin siviilijoukkoihin, jotka tukevat maan armeijaa. Sen jälkeen hyökkääjät kulkivat talosta toiseen surmaten ihmisiä. Toisen lähteen mukaan hyökkääjät lisäksi sytyttivät muun muassa koteja tuleen.

Presidentti Roch Marc Christian Kabore on tuominnut iskun ja kutsunut sitä barbaariseksi ja halveksittavaksi.

Solhan on pieni kylä noin 15 kilometrin päässä Sebbasta, joka on Yaghan provinssin pääkaupunki.

Kaikkiaan arviolta 1 400 ihmistä on saanut Burkina Fasossa surmansa hyökkäyksissä, ja yli miljoona ihmistä on paennut kodeistaan.