Yle: Reima lopettaa yhteistyön kiinalaisyrityksen kanssa, joka yhdistettiin Ylen selvityksessä mahdolliseen pakkotyöhön

Suomalaisyritys Reima kertoi Ylelle lopettavansa yhteistyön Xinjiangiin kytkeytyvän kiinalaisyrityksen kanssa sen jälkeen, kun Yle oli julkaissut selvityksen suomalaisyritysten käyttämien alihankkijoiden yhteyksistä mahdolliseen uiguurien pakkotyöhön.

Ylen mukaan Reima oli tilannut Haoyuanpeng -nimisen alihankkijan tuotteita Itä-Kiinasta. Alihankkijalla on tehdas myös Xinjiangin maakunnassa, jossa Kiinan hallinto sortaa uiguuri-vähemmistöä. Uiguureja on pakotettu luopumaan islaminuskosta ja lähetetty uudelleenkoulutusleireille sekä pakkotyöhön tehtaisiin.

Todisteita uiguurien pakkotyöstä on vaikeaa löytää, koska Kiinan viranomaiset estävät vapaan liikkumisen alueella. Tutkijoiden mukaan tekstiilien valmistaminen Xinjiangin maakunnassa antaa viitteitä yhteyksistä pakkotyöhön.

Ylen selvityksen mukaan Lidl käyttää kahta Xinjiangissa toimivaa tehdasta. Lidl kertoi Ylelle, ettei se aio tilata tuotteita Xinjiangista toistaiseksi, muttei vielä tiedä, miten aikoo toimia jatkossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut