Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

AFP: Äärijärjestö Boko Haramin johtaja kuollut Nigeriassa käydyssä tulitaistelussa

Nigerialaisen äärijärjestö Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau surmasi itsensä kilpailevien jihadistien ISWAP-ryhmän kanssa käydyssä taistelussa, kertoo uutistoimisto AFP, joka sai haltuunsa asian vahvistavan ääniviestin ISWAP-ryhmältä.

Tiedot Shekaun kuolemasta lähtivät liikkeelle alun perin kaksi viikkoa sitten. Boko Haram ei ole vielä virallisesti kommentoinut asiaa, ja Nigerian armeija on sanonut tutkivansa väitteen todenperäisyyttä.

ISWAP:n päiväämättömän viestin mukaan Shekau räjäytti itsensä. AFP sai viestin samalta lähteeltä, joka on välittänyt uutistoimistolle ryhmän aiempia tiedonantoja.

Uutistoimiston mukaan Shekaun kuolema merkitsisi olennaista muutosta jihadistisessa toiminnassa Nigeriassa. 12 vuoden aikana maan koillisosissa kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan jihadistiliikkeitä ja yli 40 000 ihmistä on surmattu.

ISWAP irtaantui Boko Haramista vuonna 2016. Viimeisen kahden vuoden aikana ISWAP on kasvattanut valta-asemaansa alueella. Se on tehnyt muun muassa laajoja iskuja Nigerian armeijaa vastaan.