Syyttäjä vaatii Ilmasotakoulun entiselle johtajalle ankaraa sakkorangaistusta virka-aseman väärinkäytöstä

Punnalan syytetään suosineen läheisiään lentoreserviupseerikurssi 93:n lisähaussa. KAISA SIREN / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Syyttäjä vaatii Ilmasotakoulun entiselle johtajalle haastehakemuksen mukaan ankaraa sakkorangaistusta virka-aseman väärinkäytöstä. Eversti Mikko Punnalan syytetään suosineen läheisiään lentoreserviupseerikurssi 93:n lisähaussa.

Asian käsittely on alkanut Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään. Vaihtoehtoisesti syyttäjä vaatii tuomiota virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Punnala on aiemmin kiistänyt läheisten suosimisen ja kertonut, että kurssille järjestetyn lisävalinnan takana oli Ilmavoimien entisen komentajan Sampo Eskelisen yksiselitteinen käsky.

Virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita sakkoja tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Punnalan asianajaja Matti Manner kommentoi asiaa STT:lle lyhyesti sähköpostilla marraskuussa syytteen nostamisen jälkeen.

– Punnala ei ole virassaan valmistellut tai osallistunut päätöksentekoon asiassa, joka koskee hänen sukulaistaan. Punnala on tällaisessa tilanteessa aina jäävännyt itsensä. Hän on virkatehtäviensä ulkopuolella selvittänyt sukulaisensa koetuloksia. Siinä ei ole mitään viranhoitamiseen liittyvää tai laitonta, hän kirjoitti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut