Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläketurvakeskuksen Kiander ja valtiovarainministeriön Mörttinen tähyävät Kevan toimitusjohtajan paikkaa

Eläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtajan paikkaa on hakenut kuusi ihmistä. Tehtävä tuli hakuun, sillä Kevan nykyinen toimitusjohtaja Timo Kietäväinen jää eläkkeelle marraskuussa.

Hakijoiden joukossa ovat esimerkiksi Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander ja valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Leena Mörttinen. Kiander on työskennellyt vuodesta 2019 lähtien Eläketurvakeskuksessa, mitä ennen hän työskenteli työeläkeyhtiö Ilmarisessa ja Palkansaajien tutkimuslaitoksessa. Mörttinen puolestaan on työskennellyt ennen ministeriökauttaan Perheyritysten liitossa, Elinkeinoelämän keskusliitossa, Nordeassa sekä Suomen Pankissa ja Euroopan keskuspankissa.

Tehtävään hakivat myös muun muassa Turun entinen kaupunginjohtaja, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sekä Kevan varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander.

Keva on Suomen suurin eläkevakuuttaja, jonka piiriin kuuluvat muun muassa kunta-alan, valtion ja kirkon henkilöstön eläkeasiat. Sen piirissä on 1,3 miljoonaa julkisen sektorin työntekijää ja eläkkeensaajaa.

Toimitusjohtajan valitsee Kevan hallitus.