Eutanasian puolesta kampanjoinut kuolemansairas ranskalaismies teki avustetun itsemurhan Sveitsissä

Kuolemansairas Cocq kärsi harvinaisesta ja tuskallisesta sairaudesta, joka sai hänen valtimoidensa seinämät tarttumaan toisiinsa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan tunnetuimmaksi eutanasia-aktivistiksi noussut Alain Cocq on tehnyt avustetun itsemurhan Sveitsissä, kertoivat miehen ystävät ja omaiset tiistaina.

Kuolemansairas Cocq kärsi harvinaisesta ja tuskallisesta sairaudesta, joka sai hänen valtimoidensa seinämät tarttumaan toisiinsa. Viime vuonna hän kieltäytyi kahteen otteeseen ruuasta ja juomasta ja vetosi presidentti Emmanuel Macroniin, jotta Ranskan lainsäädäntöä saataisiin muutettua.

Cocq yritti viime vuonna livestriimata viimeiset päivänsä, mutta Facebook esti lähetyksen.

Ranskan kansalliskongressissa ei huhtikuussa saatu eutanasian sallivaa lakia käsittelyyn, koska oikeisto vastustaa hanketta jyrkästi.

Ranskan lainsäädäntö sallii niin sanotun passiivisen eutanasian, jossa kuolemansairas tai kuolettavasti loukkaantunut potilas tai hänen omaisensa voivat pyytää nukuttamista ennen kuolemaa.

Monet kuolemansairaat ranskalaiset matkustavat Sveitsiin, jossa avustettu itsemurha on laillinen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut