Videopuheluiden suosio jatkuu – elintarvikkeiden netistä tilaaminen harvinaisempaa

Tavalliset puhelut ja tekstiviestit ovat olleet laskusuunnassa jo pidempään. OLIVIA RANTA / LEHTIKUVA

STT

Internet- ja videopuhelut ovat säilyttäneet suosionsa toisena koronakeväänä, kertoo liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Vain alle puolet kuluttajista tilasi internetin kautta ruokaa tai tavaraa kotiinsa pandemiasta huolimatta.

Alle viidesosa kuluttajista tilaa kotiinsa ravintoloiden ruoka-annoksia, kun taas muita elintarvikkeita tilaa kotiin alle kymmenesosa.

Traficomin viestintäpalveluiden käyttöä kartoittavan kuluttajatutkimuksen mukaan myös pikaviestit ovat tulleet jäädäkseen, kun niitä edelleen viikoittain lähettää yli 80 prosenttia kuluttajista.

Tavallisen puhelun soittaminen ja tekstiviestin lähettäminen ovat olleet laskusuunnassa jo pidempään, mitä tukee myös Traficomin teleyrityksiltä saamat puhelu- ja tekstiviestimäärät.

Kuluttajatutkimuksen toteutti IROResearch . Tutkimusta varten haastateltiin 2 001:tä vähintään 15-vuotiasta henkilöä. Puhelinhaastattelut toteutettiin keväällä 2021.

--

Juttua korjattu klo 11:43: Traficom on liikenne- ja viestintävirasto, ei liikenne- ja viestintäministeriö, kuten jutussa virheellisesti kirjoitettiin.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut