Elokapinan mielenilmaus siirtyi rauhallisempaan paikkaan Helsingissä – poliisi katsoo toimintaansa "tilanne kerrallaan"

Helsingissä ympäristöliike Elokapinan torstaina alkanut mielenilmaus jatkuu aiempaa rauhallisemmassa paikassa Unioninkadulla Helsingissä.

Helsingin poliisilaitoksen komisario Juha Haapalainen arvioi STT:lle yhdeksältä aamulla, että poliisi miettii toimintaansa tilanne kerrallaan ja katsoo, mitä päivä tuo tullessaan.

– Jos tilanteeseen tulee radikaaleja muutoksia, niin reagoidaan.

Poliisin ei ole tarvinnut ohjata liikennettä mielenosoituksen uudessa sijainnissa Unioninkadulla, sillä paikalle on tuotu betoniporsaita. Kadunpätkää ei pääse ajamaan autolla.

Elokapina osoitti aiemmin mieltään Eduskuntatalon läheisyydessä Mannerheimintiellä. Perjantai-iltana mielenosoitus siirtyi Unioninkadulle.

– Päätimme lähteä Mannerheimintieltä viikonlopun ajaksi löydettyämme kompromissin virkavallan kanssa, kertoi mielenilmauksessa mukana ollut Melisa Yasav Elokapinan tiedotteessa.

Helsingin poliisista kerrottiin eilen illalla STT:lle, että Elokapinan mielenosoitus ja perjantaina sen kylkeen muodostunut vastamielenosoitus tukkivat raitiovaunureittejä niin, että haitta liikenteelle oli muodostunut varsin suureksi.

Haapalainen kertoi, ettei vastamielenosoitus ole siirtynyt Unioninkadulle ja jää nähtäväksi, onko sellaista tulossa tänään.

Elokapina yöpyi Unioninkadulla

Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajat yöpyivät Unioninkadulla perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Aiemmin poliisi kertoi STT:lle, että mielenosoitus jatkui yöllä rauhallisesti eikä poliisin tietoon ei tullut häiriöitä.

Ryhmä on avoimessa kirjeessään vaatinut muun muassa ilmasto- ja ympäristöhätätilan julistamista Suomeen sekä sitovan lainsäädännön luomista hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2025 mennessä.

---

Korjattu klo 12.19: Mannerheiminkatu muutettu Mannerheimintieksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut