EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi on nimitetty suomalainen Terhi Hakala

Suurlähettiläs Terhi Hakala on nimitetty EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi. / Kimmo Räisänen handout / Kimmo Räisänen / LEHTIKUVA

STT

Suurlähettiläs Terhi Hakala on nimitetty EU:n Keski-Aasian erityisedustajaksi. Hakala aloittaa uudessa tehtävässään heinäkuun alussa.

EU:n erityisedustajat ajavat EU:n yhteistyötä, linjauksia ja etuja tietyissä maissa tai maantieteellisillä alueilla. EU:lla on tällä hetkellä yhdeksän erityisedustajaa, jotka työskentelevät suoraan EU:n ulkopolitiikkaa johtavan Josep Borrellin alaisuudessa.

Ulkoministeriön tiedotteessa Hakala kertoo pitävänsä uudessa tehtävässään keskeisenä alueellisen yhteistyön ja vakauden vahvistamista. Keski-Aasian maita ovat Kazakstan, Kirgisia, Tadzhikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan.

Hakala toimii tällä hetkellä hybridiuhkien suurlähettiläänä ulkoministeriössä. Hän on aiemmin ollut esimerkiksi Genevessä Suomen pysyvänä edustajana YK:ssa sekä suurlähettiläänä Intiassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut