Poutaisimmasta juhannusviikonlopun säästä nautitaan Pohjanmaan rannikkoseudulla, lämpimintä on kaakossa

Suomeen on luvattu laajasti poutaa. Lauantaina sateita voi ilmaantua iltapäivällä etelässä ja idässä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Viikonloppuna poutaisinta säätä on luvassa Pohjanmaan rannikkoseudulle, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen.

– Jos pitää auringosta, siellä on todennäköisesti selkein sää. Pohjoisvirtauksen vuoksi siellä on kuitenkin hieman viileämpää, pysytään noin 20 asteen tienoilla.

Lämpimintä on Kaakkois-Suomessa, jossa päästään hellerajalle 25–26 asteeseen.

Rajuilmoilta säästytään, sillä Suomeen on luvattu laajasti poutaa. Lauantaina sateita voi ilmaantua iltapäivällä etelässä ja idässä.

– Kuuroissa voi sataa paikoitellen rankastikin vettä, Parviainen toteaa.

Itä-Suomesta sadekuurot väistyvät lauantai-illan aikana Venäjän puolelle.

Etelä-Suomessa lämpötilat pysyvät 23–26 asteessa. Pohjoisessa on viileämpää, noin 15 astetta. Pohjoisessa sää poutaantuu perjantain sateiden jälkeen lauantaina päivällä.

Sunnuntaina säässä ei odoteta tapahtuvan suuria muutoksia. Etelä- ja Länsi-Suomeen kehittyy hidasliikkeisiä sade- ja ukkoskuuroja, joissa sateet voivat olla runsaita. Lappiin leviää laajempia sateita ja Keski-Lapissa sateet voivat olla jatkuvaluonteisia.

Lämpötilat pysyvät sunnuntaina suuressa osassa maata 20 asteen yläpuolella.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut