Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Pietarista palanneilla jo liki 300 korona­tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve arvioi Ilta-Sanomille, että Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneilla suomalaisturisteilla on tartuntoja nyt koko maassa hieman alle 300.

Luvut eivät ole tarkkoja. Helven mukaan tarkkojen tartuntamäärien selvittäminen on hankalaa, koska tartunnat sijoittuvat useaan eri kuntaan.

Deltavariantin osuuden tartunnoista voidaan jo nyt arvioida olevan suuri, vaikka tarkka tieto tästä saadaan vasta viikon tai parin päästä.

Helve korostaa lehdessä, että kaikkien kisaturistien on nyt erittäin tärkeää välttää kontakteja ja käydä testissä.

Venäjän-reissaamisen karu koronasaldo alkaa paljastua – liki 300 tartuntaa tähän mennessä, tietojen kerääminen ollut puutteellista ja vaikeuttaa matkailijoiden tavoittamista

Venäjältä palanneilta matkailijoilta on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella jo 202 tartuntaa, kerrotaan Husin tiedotteessa. Karanteeniin on asetettu 496 henkilöä.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo STT:lle, että rajalta välitetyt EM-kisaturistien tiedot ovat olleet henkilötietojen osalta vaillinaisia. Osittain puuttuvien osoite-, kotikunta- ja henkilötietojen selvittäminen on vaatinut Husin henkilökunnalta ylimääräistä aikaa.