Ruotsissa 17-vuotias mies pidätetty epäiltynä poliisin ampumisesta – kiistänyt syyllisyytensä

Ruotsissa 17-vuotias mies on pidätetty epäiltynä poliisin ampumisesta. Häntä epäillään todennäköisin syin murhasta ja murhan yrityksestä, sanoi poliisipäällikkö Klas Johansson tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Syyttäjä Ulrika Åberg sanoi, että epäilty on kiistänyt tehneensä rikoksen.

Poliisin tutkintaryhmän johtajan Anna Bergkvistin mukaan teon motiivia ei vielä tiedetä, mutta ei näytä todennäköiseltä, että tarkoituksena oli ampua poliisi.

Tiedotustilaisuudessa poliisi ei sulkenut pois uusien kiinniottojen mahdollisuutta lähipäivien aikana.

17-vuotias otettiin kiinni perjantaina iltapäivällä.

Ampuminen tapahtui keskiviikkoiltana Hisingenissä, joka on Göteborgin kaupunkiin kuuluva saari.

Exp ressen-lehden tietojen mukaan pidätetty 17-vuotias on aiemmin tuomittu murhan yrityksestä. Tapaus oli yhteydessä paikalliseen jengiväkivaltaan. 17-vuotias, tuolloin 15-vuotias, oli iskenyt uhriaan veitsellä kaulaan raitiovaunussa.

Puukotettu oli Expressenin mukaan keskiviikkoiltana lähellä risteystä, missä poliisia ammuttiin. Kun murhayrityksen kohteeksi joutunut uhri näki naamioituneen miehen lähestyvän, hän pakeni, koska uskoi olevansa maalitaulu. Näin ampumisen kohteeksi joutui poliisi, joka kuoli vammoihinsa myöhemmin.

– Kiinniotto tapahtui Biskopsgårdenissa joskus kello 14:n (Suomen aikaa 15:n) jälkeen. Luultavasti (tapauksella) on yhteys rikollisverkostoon ja riitoihin, joita on ollut, sanoi poliisin edustaja Teodor Smedius tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Ruotsissa 2000-luvulla kolme poliisia on surmattu työtehtävän aikana. Aiemmat kuolemat tapahtuivat vuosina 2007 ja 2004.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut