Demokraatti: Ministeri Harakka kutsui koolle kokouksen pohtimaan sähköpotkulautojen turvallisuutta

Liikenneministeri Timo Harakan (sd.) kutsuma kokous pidetään ensi keskiviikkona, ja siihen osallistuu liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneturvan ja alan yritysten edustajia. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) on kutsunut koolle palaverin, jonka aiheena on sähköpotkulautojen turvallisuus. Harakka kertoi asiasta Demokraatti -lehdelle.

Ensi keskiviikkona pidettävään kokoukseen osallistuu liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneturvan ja alan yritysten edustajia. Harakan mukaan asiasta tiedotetaan tilaisuuden jälkeen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) kertoi juhannusviikolla, että sähköpotkulaudat ovat aiheuttaneet alkukesän aikana lukuisia päivystyshoitoa vaatineita onnettomuuksia. Husin mukaan onnettomuuksiin joutuneet ovat usein noin 20-vuotiaita päihtyneitä nuoria.

Liikenneturvan teettämän kyselyn mukaan 68 prosenttia suomalaisista kokee, että sähköpotkulaudat heikentävät jalankulkijan turvallisuutta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut