Kerrostalo evakuoitiin Nurmijärvellä tuhopolton takia – "Siinä oli suurpalon ainekset olemassa"

Tulipalossa varhain sunnuntaiaamuna vaurioitunut kerrostalo Salkolantiellä Nurmijärvellä. Remontissa olleen talon suojahuppu oli sytytetty tuleen. Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Nurmijärvellä pelastuslaitos sai lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hälytyksiä useista paloista, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Tulipaloista vakavin oli Salkolantiellä sijaitsevan kerrostalon palo.

Remontissa olleen talon suojahuppu oli sytytetty tuleen, ja pelastuslaitos evakuoi ihmiset kerrostalosta turvaan.

– Tuli olisi voinut päästä leviämään huoneistoihin ja kerrostalon sisärakenteisiin. Siinä oli suurpalon ainekset olemassa, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi tutkii kerrostalon paloa törkeänä tuhotyönä. Kerrostalo kärsi palossa mittavia vahinkoja. Vielä ei tiedetä tarkkaan, kuinka paljon tuhoja on aiheutunut.

Poliisilla ei myöskään ole antaa tarkkaa lukua evakuoitujen määrästä.

– Ihmisiä on nukkunut asunnoissaan, kerrostalorakennus on iso, Lylykangas kommentoi.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen hieman ennen neljää aamulla.

Samoihin aikoihin sytytettiin myös roska- ja grillikatokset

Samoihin aikoihin kerrostalopalon kanssa sytytettiin Aleksis Kiven tiellä Nurmijärven kirkonkylällä roskakatos. Katos ja sen vieressä ollut auto tuhoutuivat palossa täysin, poliisi kertoo.

Krannilanpolulla puolestaan sytytettiin tuleen grillikatos ja Punamullantiellä pyykkinaru ja sen vieressä ollut puu. Pienempiä tulipaloja tutkitaan vahingontekoina.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää paikallisilta mahdollisia havaintoja tapauksista.

– Tarvitsemme tietoa yöllisistä liikkumisista ja siitä, kenellä voisi olla osuutta asiaan, Lylykangas sanoo.

Havainnot voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 029 543 5044.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut