Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

17-vuotias vangittiin poliisimurhasta epäiltynä – Göteborgin käräjäoikeus määräsi ilmaisukiellon ja istunto käytiin suljetuin ovin

Göteborgin käräjäoikeus on vanginnut 17-vuotiaan miehen, joka perjantaina otettiin kiinni todennäköisin syin epäiltynä poliisin murhasta. Nuoren miehen puolustusasianajaja Hans Palm ilmoitti hänen kiistävän syytteet.

Syytteet asiassa on nostettava viimeistään 19. heinäkuuta. Oikeuden istunto käytiin muilta osin suljetuin ovin, jotta epäiltyä ja hänen läheisiään voitaisiin suojata väkivallan uhalta. Käräjäoikeus määräsi myös ilmaisukiellon, eli istunnossa mukana olleet eivät saa kertoa mitään käsittelystä.

Poliisi ammuttiin keskiviikkoiltana Göteborgin Biskopsgårdenissa.

Syyttäjä Ulrika Åberg totesi, että läheisiä on jo uhkailtu. Heidät on tämän johdosta siirretty pois jengiväkivallan riivaamasta kaupunginosasta.

Ruotsalaismedian mukaan 17-vuotias on viime vuonna tuomittu murhan yrityksestä.

Keskiviikon ampumisen motiivista ei ole ilmennyt tarkempaa tietoa, mutta poliisin mukaan teko liittyy todennäköisesti aiempiin jengien välisiin välienselvittelyihin. Teon ei uskota olevan suunnattu surmattua poliisimiestä tai poliisilaitosta vastaan.

Poliisi ei toistaiseksi ole ottanut kiinni ketään muuta, mutta ei sulje pois muita kiinniottoja.