Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asemiehet sieppasivat 140 opiskelijaa Nigeriassa

Länsiafrikkalaisessa Nigeriassa asemiehet ovat siepanneet 140 opiskelijaa baptistikirkon ylläpitämästä sisäoppilaitoksesta Kadunan osavaltiossa, kertoi oppilaitoksen edustaja. Hyökkääjät kiipesivät aidan yli ja tunkeutuivat oppilaitokseen maanantain varhaisina tunteina.

– Sieppaajat veivät pois 140 opiskelijaa. Vain 25 opiskelijaa pakeni. Meillä ei ole mitään tietoa, minne opiskelijat on viety, sanoi koulun opettaja Emmanuel Paul uutistoimisto AFP:lle.

Raskaasti aseistetut rikollisjengit hyökkäävät Nigerian luoteisosassa usein kyliin ryöstämään karjaa ja sieppaamaan ihmisiä lunnaiden toivossa. Vuoden alusta lähtien kohteina ovat yhä useammin olleet koulut.

Maanantain hyökkäys oli Kadunan osavaltiossa neljäs opiskelijoiden massasieppaus joulukuun jälkeen. Vain tunteja ennen opiskelijoiden sieppausta asemiehet olivat poliisin mukaan siepanneet kahdeksan lääkintähenkilöstöön kuuluvaa Kadunan terveysasemalta.

Kadunan osavaltion kuvernööri Nasir Ahmad El-Rufai on ollut äänekkäimpiä päättäjiä, joiden mielestä lunnaita ei pidä maksaa.

Eri puolilla Nigeriaa on viime joulukuun jälkeen siepattu tuhatkunta oppilasta ja opiskelijaa. Suurin osa heistä on vapautettu paikallisten viranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen, mutta jotkut ovat yhä sieppaajien hallussa.