THL: Suomessa on todettu 222 uutta koronatartuntaa – taudin ilmaantuvuus lähes kaksinkertaistunut kahdessa viikossa

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 96 791. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Eetu Halonen / STT

Suomessa on raportoitu 222 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 182 tartuntaa, mikä on 1 106 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt koko maassa lähes 40. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli hieman alle 20.

Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on nyt eniten Päijät-Hämeen alueella, jossa ilmaantuvuusluku on 70. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuus oli alueella vähän alle 30. Luvut ovat pyöristettyjä.

Toiseksi suurinta taudin ilmaantuvuus on Uudellamaalla, jossa luku on 66. Suhteessa tartuntoja on runsaasti myös Kymenlaaksossa (59), Kainuussa (47) Varsinais-Suomessa (45) ja Etelä-Karjalassa (40).

Ainoat alueet, joissa koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta laskussa, ovat Keski-Pohjanmaa (ilmaantuvuusluku pyöreät nolla), Itä-Savo (3), Lappi (3), Länsi-Pohja (3) ja Ahvenanmaa (7).

Suomessa oli koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa maanantaina raportoitujen viimeisimpien tietojen mukaan 41 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli yhdeksän.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 96 791 kappaletta.

THL: Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 60,5 prosenttia Suomen väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 3,36 miljoonaa ihmistä eli 60,5 prosenttia väestöstä, kertoo THL.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 4 000:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 20,9 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,16 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa hieman yli 9 000:lla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut