Helsingissä voi lauantaina hakea koronarokotuksen ilman ajanvarausta – "Rokotuksen voi piipahtaa hakemassa vaikka lauantaikävelyn lomassa"

Helsingissä voi ensi lauantaina 17.7. hakea koronarokotteen ilman ajanvarausta, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Rokotteen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta kaupungin rokotuspisteitä kello 9.15–17.00 välillä. Tehosterokotuksia, eli rokotteen toinen annos, annetaan normaalisti vain henkilöille, joilla on siihen varattu aika.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kehottaa kaikkia 16-vuotiaita ja tätä vanhempia sekä 12–15-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia hakemaan rokotuksen, jos he eivät ole vielä rokotusta hakeneet.

– Nyt rokotuspisteessä voi piipahtaa hakemassa rokotuksen vaikka lauantaikävelyn tai -ajelun lomassa ja vaikka porukalla. Kokeilemme tätä nyt ensi lauantaina ja tulosten perusteella saatamme jatkossa tarjota tällaista mahdollisuutta pysyvämminkin, Turpeinen kertoo tiedotteella.

Rokotteita on kaupungin mukaan nyt Helsingissä erittäin hyvin tarjolla, joten myös ajanvarauksen kautta rokotuksen saa mille päivälle haluaa. Turpeisen mukaan kaupunki pyrkii nyt kaikin keinoin innostamaan helsinkiläisiä rokotuksiin.

– Pyrimme nyt monin tavoin tekemään rokotuksen ottamisen vaivattomaksi ja saavutettavaksi. Tulemme jatkossa tarjoamaan rokotuksia esimerkiksi pop-up -pisteillä. Pop-up -pisteistä kerromme tarkemmin myöhemmin.

Tällä hetkellä 65 prosenttia helsinkiläisistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut