Osassa kaupungeista koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta

Koronarokotukseen pääsee nyt monin paikoin myös ilman ajanvarausta. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Anniina Korpela / STT

Koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta jo ainakin Espoossa, Tampereella ja Oulussa sekä tänä lauantaina Helsingissä. Myös osa pienemmistä kaupungeista tarjoaa koronarokotuksen ensimmäistä annosta ilman ajanvarausta. Oman kunnan tilanteen voi tarkistaa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Helsingissä rokotetaan ilman ajanvarausta lauantaina

Helsinkiläiset voivat käydä lauantaina 17.7. koronavirusrokotuksessa ilman ajanvarausta. Kyseessä on kokeilu. Päivän ajan rokotuksen ensimmäisen annoksen voi hakea kaikilta Helsingin rokotuspisteiltä kello 9.15–17.00. Rokotukseen tarvitsee mukaan henkilö- tai Kela-kortin.

Helsingin kaupunki suunnittelee jatkossa tarjoavansa rokotuksia myös pop-up -pisteillä. Kaupunki tiedottaa niistä tarkemmin myöhemmin.

Ison Omenan rokotuspisteellä rokotteiden määrät vaihtelevat

Espoossa maanantaista 19.7. alkaen Ison Omenan rokotuspisteelle voi tulla ottamaan ensimmäisen koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta arkisin kello 9.30–11.30 ja 12.15–14.00. Rokotteen voivat saada kaikki 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat espoolaiset sekä 12–15-vuotiaat, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään.

Annettavien rokotteiden määrät vaihtelevat päivittäin. Rokotetuille varataan samalla aika tehosterokotukseen.

Tampereella avataan jo toinen ajanvaraukseton rokotuspiste

Tampereella ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta Messu- ja urheilukeskuksen (Pirkkahalli) rokoteyksikössä sekä ensi maanantaista alkaen myös Ratinan rokotusyksikössä.

Messukeskuksen rokotusyksikön ajanvarauksettomalla rokotuslinjalla ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta kello 11–18 välillä 30.7. saakka.

Ratinan rokotusyksikköön voi tulla ilman ajanvarausta kello 8–18. Yksikkö on tarkoitettu vain ensimmäiseen rokotuksen tuleville ja erityisesti yli 16-vuotiaille, joilla ei ole mahdollisuutta varata aikaa sähköisesti.

Tehosterokotteen voi tulla poikkeuksellisesti ottamaan Tampereella kumpaan vain rokotusyksikköön 22.–23.7. Ratinan rokotusyksikkö on tuolloin auki vain kello 8–16 ja Messukeskuksen rokotusyksikkö palvelee kello 11–20.

Tampere suosittelee edelleen ensi sijassa ajanvarausta. Ilman ajanvarausta rokotettavien määrää ei voi ennakoida, joten on mahdollista, että vuoroaan joutuu odottamaan.

Ouluhallissa ajanvarauksettomille rokotuksille oma jono

Oulussa Ouluhallille avattiin heinäkuussa koronarokotepiste, johon ei tarvitse varata aikaa. Ajanvaraukseton rokotepiste on tarkoitettu ensimmäistä rokoteannosta hakeville. Rokotteita on saatavilla ilman ajanvarausta tiistaista perjantaihin kello 9–14 ainakin 23.7. saakka.

Ilman ajanvarausta tuleville varten Ouluhalliin on järjestetty oma jono. Rokotteiden loppumisesta tiedotetaan päiväkohtaisesti.

STT selvitti rokotusaikoja Suomen suurimpien kaupunkien nettisivuilta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut