Ben & Jerry's lopettaa jäätelönsä myynnin miehitetyillä palestiinalaisalueilla – päätös suututti israelilaisia pääministeriä myöten

STT, AFP

Yhdysvaltalainen jäätelöyhtiö Ben & Jerry's kertoo lopettavansa jäätelönsä myymisen Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla. Yhtiön mukaan liiketoiminta alueella ei sovi yhteen sen arvojen kanssa.

Ben & Jerry's on tullut tunnetuksi liberaalista imagostaan, minkä vuoksi se on saanut kritiikkiä liiketoiminnastaan palestiinalaisalueilla, erityisesti Israelin siirtokunnissa Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa.

Yhtiön mukaan se ei enää uusi lisenssisopimustaan israelilaisen jakelijansa kanssa, kun nykyinen sopimus päättyy vuoden 2022 lopussa. Se aikoo tehdä uuden sopimuksen, jonka myötä yhtiön jäätelöä myydään jatkossakin Israelissa, mutta ei miehitetyillä alueilla.

Päätös sai aikaan voimakkaan reaktion Israelissa.

– Ben & Jerry's on päättänyt profiloitua Israel-vastaisena jäätelönä, pääministeri Naftali Bennett sanoi ja kutsui yhtiön päätöstä sekä moraalisesti että liiketaloudellisesti vääräksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut