Toimittaja Ina Mikkola ja muusikko Fanni Noroila perustivat @punkstoon tapaan toimivan uuden sometilin, joka julkaisee kertomuksia suomalaisen rapskenen väärinkäytöksistä

Viime viikolla toimintansa aloittanut @punkstoo-tili on käynnistänyt laajan ilmiön, joka on ravistellut Suomen musiikki- ja alakulttuurimaailmaa. Punkpiireissä tapahtuneesta väkivallasta, hyväksikäytöstä ja häirinnästä kirjoituksia julkaiseva tili sai tällä viikolla "sisartilin" @metaltoo, joka julkaisee vastaavia kokemuksia metallipiireissä tapahtuneista väkivalta- ja häirintätapauksista.

@Metaltoon toiminnasta ovat kertoneet muun muassa Helsingin Sanomat ja musiikkilehti Soundi.

Nyt tilien joukkoon on liittynyt myös @suomirapstoo, jonka taustalta löytyvät toimittaja Ina Mikkola ja muusikko-näyttelijä Fanni Noroila.

Asiasta kerrotaan @suomirapstoo-tilillä julkaistussa tiedotteessa, jossa kerrotaan, että Instagramiin ilmestyi aiemmin tällä viikolla nopeasti kolme suomalaista hip hop -kulttuuria käsittelevää tiliä. Mikkolan ja Noroilan selvitettyä tilien taustoja he tulivat tulokseen, "ettei useampi tili ole tehokas, saati luotettava väylä käsitellä näin sensitiivistä aihetta".

– Ehdotimme tileille mm. niiden yhdistämistä toisiinsa. Lyhyesti sanottuna mikään näistä tileistä ei osoittautunut viestittelyn perusteella luottamusta herättäväksi.

Tiedotteessa kerrotaan, että sekä Mikkola että Noroila ovat käsitelleet työnsä puolesta seksuaalista häirintää. Lisäksi suomalainen hip hop -skene on molemmille tuttu.

Ina Mikkola tunnetaan monista television asiaohjelmista, kuten Ina Mikkolan tilipäivä ja Ina <3 porno. Fanni Noroila tunnetaan rap-duo SOFAn toisena osapuolena.

Instagram-julkaisun kommenttikentässä on kiitelty tilin perustamista.

Uuden tilin avanneita henkilöitä kohtaan on esitetty myös kritiikkiä. Esimerkiksi toimittaja Oskari Onninen kysyy Mikkolalta Twitterissä, onko tämä sitoutunut tilin ylläpitäjänä journalistin ohjeisiin.

– Uskon puhuvani aika monen kollegan puolesta, jos sanon, että on vahingollista jos yksikään ihminen kuvittelee toimittajien tekevän työtään näin – mikä lienee sinullekin itsestäänselvyys, Onninen kirjoittaa.

Keskiviikkona @suomirapstoo-tilillä oli puolenpäivän aikaan jo yli 4 700 seuraajaa, mutta ei tiedotteen lisäksi muita julkaisuja.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut