Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

UPM:n tulos parani puolella – myyntihintojen nosto ylitti raaka-aineiden kallistumisen

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä puolella.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi huhti–kesäkuussa 307 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 203 miljoonaa. Yhtiön mukaan sen tuotteiden kysyntä oli vahvaa ja kokonaisuutena myyntihintojen korotukset ylittivät raaka-ainehintojen nousun vaikutuksen.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen luonnehtii tulosta erittäin hyväksi. Eniten tulosta yhtiön liiketoiminta-alueista hänen mukaansa paransi jyrkkien hinnannousujen ansiosta Biorefining, joka sisältää muun muassa sellun ja sahatavaran valmistuksen.

– Liiketoiminta-alueen tulos oli kaikkien aikojen paras toisella neljänneksellä, Pesonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö uskoo monien tuotteidensa myyntihintojen nousevan edelleen loppuvuoden aikana. Sen mukaan koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto tulee nousemaan selvästi verrattuna viime vuoteen, minkä lisäksi loppuvuoden tulos oli alkuvuoden tulosta parempi.

Liikevaihto toisella neljänneksellä nousi 15 prosentilla lähes 2,4 miljardin euroon. Lähes kolmanneksen yhtiön liikevaihdosta tuovat tarramateriaalit ja erikoispaperit.

– Liiketoimintojen hyvää kannattavuutta tukivat kuluttajakäyttäytymisessä, verkkokaupassa ja päivittäistavarakaupassa jatkuneet trendit.

Yhtiön mukaan sen kasvuhankkeet etenevät suunnitellusti. Sillä on rakennustyömailla Uruguayssa nyt 5 000 työntekijää. Lisäksi Saksan Leunassa investointi biokemikaaleihin etenee UPM:n mukaan hyvin.

Papereiden kysyntä nousi koronakuopasta

Graafisten papereiden kysyntä Euroopassa kasvoi Pesosen mukaan 28 prosenttia sulkutoimenpiteitä sisältäneestä viime vuoden vastaavasta vuosineljänneksestä. Papereiden kysyntä romahti viime vuonna koronan myötä.

– Hyvän kysynnän ja viime vuonna toteutettujen oikea-aikaisten tehostamistoimien ansiosta paperikoneiden käyttöaste oli hyvä, Pesonen kertoo.

Yhtiön tehostamistoimenpiteisiin on kuulunut muun muassa Kaipolan paperitehtaan lopettaminen Jämsässä.

Paperiyksikön kannattavuus oli Pesosen mukaan kuitenkin huhti–kesäkuussa hyvin haastavassa tilanteessa, koska tuotantopanosten hinnat nousivat nopeasti, ja sanoma- ja aikakauslehtipaperien markkinahinnat perustuivat tammikuussa tehtyihin sopimuksiin.

UPM:n Shottonin paperitehtaan myynnistä Britanniassa ilmoitettiin toukokuussa, ja kauppa saadaan päätökseen kuluvalla vuosineljänneksellä.