Irakissa pidätettiin Bagdadin tuhoisasta pommi-iskusta epäillyn terroristisolun jäseniä

Pommi-isku tapahtui vilkkaalla torilla tiheästi asutulla Sadr Cityn esikaupunkialueella. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Irakissa on pidätetty terroristisolun jäseniä, joiden epäillään olleen maan pääkaupungissa Bagdadissa maanantaina tapahtuneen tuhoisan pommi-iskun takana. Pidätyksistä kertoi Irakin pääministeri Mustafa Al-Kadhimi Twitterissä lauantaina.

Pommi-isku tapahtui vilkkaalla torilla tiheästi asutulla Sadr Cityn esikaupunkialueella. Virallisten tietojen mukaan iskussa kuoli 30 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP. Uhreja on aiemmin kerrottu olleen yli 30.

Iskussa kuoli myös sen epäilty tekijä. Terroristijärjestö Isis on kertonut olleensa itsemurhapommiksi kutsumansa iskun takana.

Pääministeri ei lauantaina täsmentänyt, montako pidätettyjä oli. Lähde sisäministeriöstä arvioi, että epäillyt todennäköisesti marssitetaan jossakin vaiheessa tv-kameroiden eteen tunnustamaan tekonsa. Televisioidut "tunnustukset" vakavien rikosten yhteydessä ovat Irakissa yleisiä.

Maanantain isku on yksi viime vuosien pahimmista iskuista Bagdadissa. Tammikuussa Irakin pääkaupungissa kuoli yli 30 ihmistä niin ikään torilla tehdyssä harvinaisessa kaksoisitsemurhaiskussa.

Irak julisti ottaneensa voiton Isisistä vuoden 2017 lopulla kolme vuotta kestäneen sotilasoperaation jälkeen. Järjestön nukkuvia soluja on kuitenkin edelleen toiminnassa aavikkoisilla ja vuoristoisilla alueilla.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut