Kalifornian suurmetsäpalo luo jopa oman ilmastonsa – liekit voivat kasvattaa ukkospilviä ja luoda voimakkaita tuulia

Yhdysvalloissa tuhannet palomiehet sammuttavat Kaliforniassa tulipalossa, joka on kasvanut niin suureksi, että se luo jopa oman ilmastonsa.

Liekit ovat kasvaneet niin isoiksi, että ne ovat kasvattaneet pilviä, jotka saattavat aiheuttaa salamoita ja voimakkaita tuulia, mikä puolestaan ​​voi lietsoa paloa.

Asiantuntijat varoittivat, että tilanne saattaa vaikeutua entisestään maanantaina.

– Se voi olla haastava päivä. Jos syntyneet pilvet nousevat riittävän korkeiksi, niillä on potentiaalia tuottaa salamoita, varoitti meteorologi Julia Ruthford.

Dixie-nimen saanut tulipalo on raivonnut Pohjois-Kalifornian metsissä heinäkuun puolivälistä lähtien. Pelastustyöntekijöitä on lähetetty niinkin kaukaa kuin Floridasta auttamaan suurpalon hillitsemisessä.

Koostaan huolimatta tulipalo on toistaiseksi tuhonnut vain muutamia kymmeniä asuntoja, koska paloalue sijaitsee syrjäseudulla.

Alustavan tutkimuksen mukaan Dixie-tulipalo syttyi sen jälkeen, kun puu kaatui yhdelle tuhansista osavaltiossa sijaitsevista voimalinjoista.

Metsäpalot ovat yleisiä Kaliforniassa, mutta tänä kesänä tilanne on ollut erityisen paloherkkä. Kalifornian ja naapuriosavaltion Oregonin maastopalot alkoivat poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa vuotta. Asiantuntijat ovat liittäneet seudun monivuotisen kuivuuden ilmastonmuutokseen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut