Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsiasiavaltuutettu: Etäopetuksen tulisi olla viimesijainen keino

Terveysturvallisen lähiopetuksen tulisi olla kärkitavoite koulunkäynnin järjestämisessä, kertoo lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen avoimessa kirjeessään maanantaina.

Etäopetusta pitäisi järjestää vasta viimesijaisena keinona, koska koulutuksen tavoitteita ei voida täysin saavuttaa etänä opiskellessa.

Pekkarisen mukaan kouluissa tulisi pikimmiten omaksua Maailman terveysjärjestö WHO:n koulunkäynnin järjestämisestä antamia suosituksia, joihin kuuluu esimerkiksi testaus-, rokotus- ja jäljitysstrategioita sekä riskienhallintatoimenpiteitä, kuten maskien käyttöä ja ryhmäkokojen pienentämistä.

Pekkarinen kertoi lisäksi kirjeessään, että rokotusjärjestys on jättänyt lapset ja nuoret vaille suojaa. 16–20-vuotiaat ovat viimeinen rokotettava ikäryhmä. Pekkarinen on aiemmin kertonut kannattavansa rokotusten laajentamista myös 12–15-vuotiaisiin.

Lapsille ja nuorille suunnattu tiedotus rokotuksista, koronasta tai sen torjunnasta on ollut Pekkarisen mukaan sattumanvaraista tai olematonta.