Brittiviranomaiset: Arabiemiraattien rannikolla purjehtinut alus joutunut mahdollisesti kaappauksen kohteeksi

Britanniassa merenkulun turvallisuutta valvova virasto kertoo epäilevänsä, että alus on joutunut kaappauksen kohteeksi Arabiemiraattien rannikolla.

BBC:n mukaan viranomaiset ovat kehottaneet myös Fujairahin sataman lähellä Omaninlahdella liikkuvia aluksia "äärimmäiseen varovaisuuteen".

Brittiviranomaiset eivät ole kertoneet lisätietoja aluksesta, mutta kaksi yksityistä turvallisuus- ja tiedustelualan yritystä Dryad Global ja Aurora Intelligence ovat kertoneet tunnistaneensa aluksen Panaman lipun alla purjehtivaksi Asphalt Princess -alukseksi. Alus oli matkalla Omanin pohjoisosassa sijaitsevaan Soharin satamaan. Muuta tietoa tapahtumista ei toistaiseksi ole saatavilla.

Aiempi hyökkäys vain m uutamia päiviä sitten

Viisi päivää sitten israelilaisen miljardöörin omistamaan Mercer Street -nimiseen alukseen tehty epäilty lennokki-isku tappoi kaksi miehistön jäsentä Intian valtamerellä. Alus oli matkalla Arabiemiraatteihin.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat syyttäneet iskusta Irania. Iran on kiistänyt syytökset.

Kuitenkin myös iranilainen televisiokanava nimitti iskua vastaukseksi Israelin iskuille Syyriassa alueella, jossa Iran tukee Syyrian hallintoa. Myös Dryad Global piti iskua tunnusomaisena Israelin ja Iranin "varjosodalle".

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut