Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulli ja poliisi tutkivat yli 15 ihmisen huumeorganisaatiota – öljymäisenä Suomeen tuotua amfetamiinia saostettiin saariston loma-asunnoissa

Tulli ja Lounais-Suomen poliisi ovat yhdessä tutkineet ulkomailta johdettua huumeiden maahantuonti- ja levitysorganisaatiota, kertoo Tulli.

Huumeorganisaation toimintaan epäillään osallistuneen yli 15 ihmistä, joista useita on vangittuna. Pääepäilty on Espanjassa toiminut suomalainen mies.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että levitykseen päätyi yli 27 kiloa amfetamiinia. Sen arvoksi arvioidaan noin 685 000 euroa.

Tulli ja poliisi takavarikoivat alkuvuonna organisaation hallusta lähes 13 kiloa amfetamiinia, 4 800 millilitraa amfetamiiniemästä ja 350 millilitraa rikkihappoa. Viranomaiset takavarikoivat myös lsd-lappuja, lakkaa ja marihuanaa sekä 227 kappaletta ampuma-aseen patruunoita.

Lisäksi Tanskan poliisi takavarikoi viime marraskuussa noin 20 kiloa amfetamiinia, jonka epäillään olleen tarkoitettu Suomen markkinoille.

Organisaatiolta takavarikoidun amfetamiinin arvo katukaupassa on Tullin mukaan yhteensä runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

Tullin mukaan tutkinnassa on useista törkeistä huumausainerikoksista muodostuva kokonaisuus.

Epäiltynä suomalaisia ja ulkomaalaisia

Huumeorganisaatiossa toimineiden epäiltyjen joukossa on Tullin mukaan sekä suomalaisia että muiden maiden kansalaisia. Useilla epäillyillä on rikollista taustaa Suomessa.

– Osa amfetamiinista tuotiin Suomeen öljymäisessä muodossa. Siitä saostettiin amfetamiinia loma-asunnoissa, jotka oli vuokrattu Varsinais-Suomen saaristosta toimintaa varten, Tulli kertoo tiedotteessa.

Viranomaiset epäilevät, että huumeita varastoitiin saostamisen jälkeen Turun, Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla.

Tullin mukaan esitutkinta valmistuu elokuun aikana. Sen jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan.