Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Atte Harjanne hakee vihreiden varapuheenjohtajaksi

Kansanedustaja Atte Harjanne on ilmoittautunut mukaan vihreiden puheenjohtajakisaan.

Harjanne kertoi asiasta verkkosivuillaan torstaina. Aiemmin paikkaa varapuheenjohtajistosta on ilmoittanut tavoittelevansa kansanedustaja Iiris Suomela. Puheenjohtajistoon nykyisin kuuluva kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio hakee jatkokautta tehtävässä.

Valintaan kohdistuu normaalia enemmän mielenkiintoa, sillä tulevien varapuheenjohtajien joukosta odotetaan sisäministerin tuuraajaa raskaana olevalle Maria Ohisalolle.

Puheenjohtajan sijainen mahdollisesti johtaisi myös puoluetta tammikuussa häämöttäviin aluevaaleihin.

Vihreät järjestää puoluekokouksensa etäkokouksena syyskuussa. Puolue valitsee tuolloin kolme varapuheenjohtajaa kaksivuotiskaudelle.

Puolue valitsee myös puheenjohtajan seuraavalle kahdelle vuodelle. Ohisalolle ei toistaiseksi ole ilmoittautunut haastajia. Hän on ilmoittanut jatkavansa ministerin tehtävässä marraskuulle, jos saa jatkoa puheenjohtajana. Ohisalon laskettu aika on joulukuussa.

Jos Ohisalo jatkaa vihreiden johdossa, kyseessä olisi hänen toinen kaksivuotiskautensa vihreiden johdossa. Vihreiden säännöt rajaavat puheenjohtajuuden niin, että sama henkilö voidaan valita tehtävään enintään kolmeksi täydeksi kaudeksi peräkkäin.