Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Presidentti Biden hehkutti senaatin hyväksymää infrastruktuuripakettia historialliseksi

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden hehkutti senaatin tiistaina hyväksymää noin tuhannen miljardin infrastruktuuripakettia Valkoisessa talossa pitämässään puheessa. Bidenin mukaan paketti "muuttaa Amerikan".

– Tämä historiallinen investointi infrastruktuuriin on sitä, mitä uskon amerikkalaisten haluavan, Biden sanoi.

Paketilla on tarkoitus rakentaa muun muassa uusia teitä, siltoja, satamia sekä nopeita verkkoyhteyksiä. Biden uskoo, että sen avulla voidaan luoda runsaasti uusia työpaikkoja.

Senaatti hyväksyi paketin toisessa äänestyksessä äänin 69–30. Se edellyttää vielä edustajainhuoneen hyväksyntää, ja ennen äänestystä on odotettavissa runsaasti neuvotteluja. Edustajainhuone päässee äänestämään paketista vasta useamman viikon kuluttua. Demokraateilla on edustajain huoneessa enemmistö, mutta paketti jakaa näkemyksiä demokraattiryhmän keskuudessa.

Yhdysvaltojen kauppakamarin toimitusjohtaja Suzanne Clark kuvasi pakettia "historialliseksi investoinniksi maan murenevalle infrastruktuurille".

– Tämä kauan odotetun paketin toteutuminen kasvattaa talouttamme ja vahvistaa kilpailukykyämme tulevina vuosikymmeninä, Clark sanoi.