Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtiovarainministeriön on määrä saada budjettiehdotuksensa valmiiksi – lyhyen aikavälin näkymä on Saarikon mukaan erittäin myönteinen

Valtiovarainministeriön on määrä saada tänään valmiiksi ehdotuksensa valtion ensi vuoden budjetiksi. Neuvottelut alkoivat eilen.

Neuvotteluja on vetänyt valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.), joka kertoo budjettiehdotuksesta neuvottelujen päättymisen jälkeen järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Saarikon mukaan Suomen talouden lyhyen aikavälin näkymä on erittäin myönteinen.

– Hallituksen tärkein tehtävä on nostaa Suomi pitkäjänteisen, vahvan ja ympäristön kannalta kestävän kasvun tielle. Osaavan työvoiman saatavuus ja investointien vauhdittaminen ovat siksi syksyn budjettivalmistelun keskiössä, ministeri luonnehti neuvottelujen tauolla eilen.

Hän valotti tulevaa budjettia kertomalla, että velkaantumisen mittakaava palaa ensi vuonna lähelle 2010-luvun alkupuolen lukuja.

– Emme mene missään nimessä enää yli 10 miljardin.

Virusmuunnokset tuovat yhä ennusteisiin tiettyä epävarmuutta, mutta silti talouden yleiskehitys näyttää Saarikon mukaan vahvalta. Hän kuitenkin painotti, että tuoreimmat ennusteet valmistuvat vasta hallituksen budjettiriiheen.

Valtiovarainministeriön ehdotus julkaistaan perjantaina, jolloin se myös toimitetaan muille ministeriöille. Hallituksen budjettineuvottelut eli niin sanottu budjettiriihi on vuorossa 7.–8. syyskuuta.