"Donitseja syöviä ja kahvia ryystäviä päälliköitä on liikaa" – Keskustan kansanedustaja ihmettelee, mihin poliisille myönnetyt lisäresurssit ovat oikeasti menneet

Keskustan kansanedustaja, poliisiasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Mikko Kärnä hämmästelee poliisijohdon ja opposition käynnistämää keskustelua poliisin määrärahoista.

Kärnä huomauttaa keskiviikkona julkaisemassaan kannanotossa, että valtiovarainministeriön tekemä budjettiehdotus on poliisille toiseksi suurin viimeisimpään kymmeneen vuoteen.

– Poliisien määrä on käännetty erityisesti keskustan vaatimuksesta jyrkkään nousuun, ja olemme sitoutuneet budjettiriihessä varmistamaan, että tavoite 7 500 poliisista toteutuu. Tämä myös pitää, ja jos se vaatii vielä lisämäärärahoja, niin sitten ne on myönnettävä. Tässä keskustelussa esitetyt väitteet kuitenkin haisevat kuin porokämpän tuhkakuppi.

Kärnä kysyy suoraan, mihin poliisille myönnetyt lisäresurssit ovat viime vuosina menneet.

– Eduskunta ja hallitus ovat velvoittaneet poliisia huolehtimaan, että poliisien määrää lisätään erityisesti maamme harvaan asutuilla seuduilla. Jostain kummallisesta syystä poliisi on toiminut asiassa päinvastoin, ja se vetäytyy niin Lapista kuin Itä-Suomestakin. Tämä on lirauttelua parlamentarismin kasvoille. Herää epäilys, että rahaa on käytetty erilaisiin kalustohankintoihin ja pr-projekteihin, vaikka niillä piti palkata lisää kenttäpoliiseja, Kärnä kirjoittaa.

Kärnän mukaan on ilmeistä, että poliisin rakennetta pitää uudistaa.

– Poliisihallitus paisuu vuosi vuodelta isommaksi. Donitseja loputtomissa palavereissa syöviä ja kahvia ryystäviä päälliköitä sekä johtajia on liikaa, kaikenlaisesta viestintähenkilöstöstä nyt puhumattakaan. Poliisihallituksessa on vieraannuttu kentän ja kansalaisten arjesta.

– Emme me tarvitse kaikenmaailman paperinpyörittäjiä poliisihallituksessa, työkseen twiittailevia komisarioita tai sähköpotkulautapoliiseja, vaan ihan tavallisia kenttäpoliiseja ihmisten pariin huolehtimaan yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta, Kärnä muotoilee toiveensa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut