Maria Ohisalo: "Suomeen on saapunut Afganistanista tänä aamuna 102 henkilöä" – suora lähetys käynnissä

Sisäministeri Maria Ohisalo ja Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jari Kähkönen kertovat tiedotustilaisuudessa Suomeen Afganistanista evakuoitavien henkilöiden tilanteesta tänään maanantaina kello 12. Tiedotustilaisuus järjestetään etäyhteyksin.

Voit seurata tilaisuutta alta löytyvästä linkistä.

Afganistanista Suomeen on saapunut 102 henkilöä tänä aamuna, Ohisalo kertoo. Mukana on ollut sekä Suomen kansalaisia että valtioneuvoston päätöksen mukaisia Afganistanista Suomeen otettavia henkilöitä perheenjäsenineen. Nuorimmat saapuneet ovat pieniä lapsia.

Henkilöt majoitetaan aluksi vastaanottokeskuksiin eri puolille maata, kunnes heidän oleskelulupansa on myönnetty.

– Olemme saaneet kuulla viime päivien kaoottisesta tilanteesta Kabulissa, ja se on ollut nyt evakuoiduille henkilöille varmasti erittäin vaikea. Tilanteeseen ja avun tarpeeseen varauduttiin jo ensivaiheessa siten, että lennolla oli mukana Helsingin pelastuslaitoksen ensihoitotiimi varusteineen. Tiimi avusti evakuoitavia matkan aikana, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo sisäministeriön tiedotteessa.

Ohisalo kertoo, että noin puolet evakuointilistalla olleista noin 170:stä Suomea avustaneesta henkilöstä on evakuoitu Suomeen.

Suomeen saapui tänä aamuna 102 Afganistanista evakuoitua – joukossa pieniä lapsia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut