Veikkaus epäilee: hyökkääjä murtautui pelitileille, kohteena noin 800 asiakasta

Veikkaus epäilee, että hyökkääjä on saattanut päästä kirjautumaan enintään noin 800 asiakkaan pelitilille. Anniina Louhivuori
Teemu Rauhala

Teemu Rauhala

Veikkaus kertoo havainneensa normaalista poikkeavia yrityksiä kirjautua Veikkauksen verkkopalveluun.

Epäilyttävät kirjautumisyritykset keskittyvät heinäkuun alkuun.

Hyökkääjän epäillään hyödyntäneen ohjelmallisia työkaluja, joiden avulla robotti pyrki kirjautumaan asiakkaiden pelitileille arvaamalla käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tämän seurauksena hyökkääjä on saattanut päästä kirjautumaan tämän hetken tietojen mukaan enintään noin 800 asiakkaan pelitilille.

Veikkauksen mukaan yhtiön tietojärjestelmät ovat toimineet normaalisti, eikä niissä ole todettu poikkeavuuksia. Myöskään väärinkäytöksiä pelitileillä ei ole havaittu.

Hyökkääjä ei ole voinut siirtää itselleen rahaa hyökkäyksen kohteena mahdollisesti olleelta tililtä. Pankkitilitietojen vaihtaminen tai rahansiirto ulkopuoliselle ei Veikkauksen mukaan ole hyökkäyksen kautta saaduilla tiedoilla mahdollista, koska se vaatii vahvan tunnistautumisen.

Hyökkäys on johtanut kuitenkin useiden asiakkaiden tilien lukkiutumiseen väärien sisäänkirjautumisyritysten seurauksena.

Veikkaus on tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen poliisille. Yhtiö on myös ottanut yhteyttä mahdollisen hyökkäyksen kohteeksi joutuneisiin asiakkaisiinsa ja nollannut heidän vanhat salasanansa sekä raportoinut asiasta Kyberturvallisuuskeskukselle ja tietosuojavaltuutetulle.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut