Kuntaliiton mukaan hallituksen lupaus koronakulujen korvaamisesta ei toteudu STM:n asetusluonnoksessa

Kuntaliiton mukaan hallituksen antama lupaus koronakulujen korvaamisesta ei ole toteutumassa. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Kuntaliiton mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen antama lupaus koronakulujen korvaamisesta ei ole toteutumassa. Hallitus lupasi vuoden 2020 budjettiriihessä, että kaikki koronaan liittyvät välittömät terveysturvallisuuteen liittyvät kustannukset korvataan kunnille ja kuntayhtymille.

Kuntaliiton tiedotteen mukaan sosiaali- ja terveysministeriön parhaillaan lausuntokierroksella olevassa asetusluonnoksessa kuntien avustusten korvaustasoa ollaan kuitenkin laskemassa 40–65 prosenttiin toteutuneista kuluista.

Vähennystä perustellaan kunnille jo maksetuilla valtionosuuserillä sekä kunnan omalla henkilökunnalla tehdyllä työllä.

– Avustus on maksettava täysimääräisenä toteutuneiden kulujen mukaan, jotta kunnilla ja kuntayhtymillä on edelleen taloudelliset edellytykset selviytyä epidemian leviämisen estämisestä sekä koronapotilaiden hoidosta, sanoo toimitusjohtaja Minna Karhunen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut