Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun pormestariksi valittiin Minna Arve – kaupunki palasi pormestarimalliin sadan vuoden tauon jälkeen

Turku on palannut takaisin pormestarimalliin sadan vuoden tauon jälkeen, ja kaupungin vuosituhannen ensimmäiseksi pormestariksi on valittu Minna Arve (kok.). Turun uusi kaupunginvaltuusto päätti valinnasta maanantaina ensimmäisessä kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti.

Arve on toiminut pitkään Turun johtotehtävissä. Viimeisimpänä hän toimi Turun kaupunginjohtajana vuodesta 2017 aina kuluvaan vuoteen asti.

Lisäksi Turkuun valittiin kolme apulaispormestaria. Sosiaali- ja terveydenhuollon apulaispormestariksi valittiin Elina Rantanen (vihr.), kaupunkiympäristön apulaispormestariksi Ville Valkonen (kok.) ja kasvatuksen ja opetuksen apulaispormestariksi Piia Elo (sd.). Apulaispormestarien työnjako tarkistetaan kahden vuoden kuluttua.

Valtuustot valitsevat pormestarin perinteisesti kuntavaalien suurimmasta puolueesta. Kokoomus vei kesäkuun vaaleissa Turun suurimman puolueen tittelin reilulla 23 prosentilla äänistä. Puolueen pormestariehdokas Arve sai itse reilut 1 500 ääntä.

Turussa on ollut pormestari suurimman osan kaupungin lähes 800 vuoden historiasta, kertoo kaupunki tiedotteessaan. Suomalaisista kaupungeista ensimmäinen maininta raadin ja pormestarin olemassaolosta on Turusta vuodelta 1324.