Rolling Stonesin hiljainen mies, rumpali Charlie Watts on kuollut

Rolling Stones -yhtyeen kivijalka, metronomintarkalla kompillaan yhtyettä ohjannut rumpali Charlie Watts, 80, kuoli tiistaina lontoolaisessa sairaalassa perheensä ympäröimänä.

Watts tunnettiin hiljaisena ja rauhallisena miehenä, jonka yksityiselämä ei juuri antanut aihetta lehtiotsikoihin, toisin kuin esimerkiksi laulaja Mick Jaggerin ja kitaristi Keith Richardsin.

– Viiden kaaoksen vuosikymmenen aikana rumpali Charlie Watts on edustanut tyyntä myrskyn keskellä, kuvaili Daily Mirror jo vuonna 2012.

Täysin vierasta rock-elämä ei Wattsille ollut, sillä 80-luvulla hänkin käväisi vieroitushoidossa heroiini- ja alkoholiriippuvuuden takia.

– Sitä kesti hyvin lyhyen aikaa. Minä vain lopetin, koska se ei sopinut minulle alkuunkaan, Watts muisteli Mirrorille.

Watts ei muutenkaan suosinut rokkikukon elkeitä. Tiuhaan vaihtuvien heilojen sijasta rytmikunkku oli yli viisikymmentä vuotta naimisissa vaimonsa Shirley Shepherdin kanssa. Perhe asui maatilalla Devonissa, missä Watts rentoutui muun muassa lempiharrastuksensa antiikin keräilyn parissa.

Musiikkilehti Rolling Stonelle Watts kuvaili 90-luvulla ironisesti tähtipuuhiaan.

– Päätimme (basisti) Bill Wymanin kanssa kasvattaa 70-luvulla parrat. Sepä vasta oli uuvuttava kokemus.

Rakkaus jazziin säilyi läpi elämän

Wattsin musiikillinen ensirakkaus oli jazz, johon hän ihastui jo kymmenvuotiaana. Hän ei kuitenkaan koskaan opiskellut musiikkia virallisesti, mutta kävi tiuhaan tahtiin katsomassa idoleitaan Lontoon jazzklubeilla ja kopioi sitten näiden soittoa.

Watts ehti soittaa lukuisien jazzbändien riveissä ennen kuin liittyi Rolling Stonesiin vuonna 1963.

Rakkaus jazziin ei kuollut Stones-vuosien aikanakaan, vaan Wattsilla oli useita jazzbändejä, muun muassa 32-miehinen Charlie Watts Orchestra.

Rolling Stonesin myrskyisän uran aikana Watts tunnusti useaan kertaan miettineensä yhtyeen jättämistä.

– Minulla oli tapana sanoa jokaisen kiertueen jälkeen, että tämä oli sitten tässä. Puolen vuoden Yhdysvaltain-kiertueen jälkeen saatoin todeta: "Se oli siinä, minä lähden kotiin." Kaksi viikkoa kotona pyörittyäni vaimo sanoi minulle: "Menisit takaisin töihin. Tämä on kauheaa", Watts luonnehti.

Toisaalta Watts myös toistuvasti sanoi, ettei Rolling Stonesin loppuminen olisi hänelle mikään maailmanloppu, koska "sen jälkeen voin jatkaa sitä, mitä tein eilen ja minkä parissa aioin olla myös huomenna".

Rolling Stone nimesi Wattsin vuonna 2016 musiikkihistorian 12. merkittävimmäksi rumpaliksi.

Mainos: Länsi-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut