Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Yön uutiskooste | Uusnatsikulkueessa hakaristilippuja kantaneille vaaditaan rangaistusta, Yhdysvaltain ilmaiskussa kuollut yhdeksän siviiliä, koko New Orleans on sähköttä hirmumyrsky Idan edetessä

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa jutussa, jossa hakaristilippuja kannettiin uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) kulkueessa Helsingissä itsenäisyyspäivänä 2018.

Yhteensä viittä miestä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Neljää miehistä syytetään myös haitanteosta virkamiehelle, sillä lippuja ei luovutettu poliisille suosiolla.

Syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Korkein oikeus määräsi PVL:n lakkautettavaksi vuosi sitten.

Suomessa kolmasluokkalaisten osaaminen tasaista eri alueilla – yksilölliset erot silti suuria

Suomen peruskouluissa oppilaiden matematiikan ja äidinkielen taidot ovat samaa tasoa kolmannen luokan alussa eri puolilla maata, kertoo Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi).

Osaamiserot ovat silti suuria alueiden sisällä yksittäisten oppilaiden välillä, Karvi kertoo.

Kolmasluokkalaisten taitoja arvioitiin syksyllä 2020 matematiikassa, äidinkielessä ja kirjallisuudessa. Nyt raportoidut tulokset ovat osa perusopetuksen oppimistulosten pitkittäisarviointia.

Viitostie poikki etelän suuntaan Siilinjärvellä liikenneonnettomuuden vuoksi

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä Viitostie on poikki etelän suuntaan, kertoo Fintrafficin tieliikennekeskus. Tarkempi onnettomuuspaikka on Kasurilan liittymä Siilinjärven keskustan eteläpuolella.

Tieliikennekeskus kertoo, että onnettomuuspaikan ohi etelän suuntaan pääsee kiertotietä seututie 559:n eli vanhan valtatie 5:n kautta.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen mukaan Itä-Suomen poliisi tiedottaa onnettomuudesta.

CNN: Yhdysvaltain ilmaiskussa kuollut yhdeksän siviiliä, kaikki samasta perheestä

Yhdysvaltain Afganistanissa tekemässä ilmaiskussa kerrotaan kuolleen yhdeksän siviiliä, jotka kuuluivat samaan perheeseen. Yhdysvaltalaiskanava CNN pohjaa uutisensa perheen sukulaiselta saamiinsa tietoihin.

Sukulaisen mukaan kuolleista kuusi oli lapsia ja heistä nuorin oli kaksivuotias tyttö.

Yhdysvallat teki eilen ilmaiskun Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Kohteena oli terrorijärjestö Isis-K:n epäilty itsemurhapommittaja.

CNN kertoo Yhdysvaltain asevoimien sanovan, että iskun seurauksena on raportoitu siviiliuhreja. Asevoimat sanoo, että kohdeautossa oli räjähteitä, jotka aiheuttivat räjähdyksen. Uhreilla voidaan viitata niin kuolleisiin kuin haavoittuneisiin.

Taleban tuomitsee Yhdysvaltain iskun: loukkaus Afganistanin itsemääräämisoikeutta vastaan

Afganistanissa valtaan päässyt äärijärjestö Taleban on tuominnut Yhdysvaltain pääkaupunki Kabuliin tekemän lennokki-iskun. Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaiskanava CNN ja brittilehti Guardian.

Taleban näkee, että isku loukkasi Afganistanin itsemääräämisoikeutta.

Yhdysvallat teki eilen lennokki-iskun Kabuliin. Sen kohteena oli äärijärjestö Isisin Afganistanin-haara Isis-K. Äärijärjestön on kerrottu olleen viimeviikkoisen Kabulin lentokenttäiskun takana. Iskussa kuoli ainakin 180 ihmistä, joista 13 oli Yhdysvaltain sotilaita.

Yhdysvalloissa koko New Orleans on sähköttä hirmumyrsky Idan edetessä

Yhdysvalloissa koko New Orleansin kaupungista ovat katkenneet sähköt hirmumyrsky Idan edetessä Louisianan osavaltiossa. Asiasta kertovat paikalliset viranomaiset Twitterissä. Sähköt toimivat ainoastaan generaattoreilla.

Poweroutage.us-sivuston mukaan koko osavaltiossa yli 800 000 asiakasta on sähköittä.

Ida on kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan heikentynyt kolmoskategorian myrskyksi. Sen tuulten nopeus on yhä yli 55 metriä sekunnissa.

Idan on varoitettu voivan aiheuttaa voimakkaiden puuskien lisäksi myös hengenvaarallisia rannikolle iskeviä myrskyvuoksia. Useita ihmisiä on evakuoitu myrskyalueilta.

Viron riigikogu äänestää tänään uudesta presidentistä

Viro saattaa tänään saada uuden presidentin, jos maan parlamentissa eli riigikogussa syntyy riittävä enemmistö. Valituksi tulisi tuolloin Viron kansallismuseon johtaja Alar Karis, jolla on tukenaan 59 ääntä reformi- ja keskustapuolueen edustajilta.

Karis tarvitsee kuitenkin ääniä myös oppositiopuolueista, koska valintaan tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö.

Viron istuva presidentti Kersti Kaljulaid ei ole pääsemässä ehdolle, koska häntä tukevalla sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole riittävästi kansanedustajia. Sosiaalidemokraatit ja Isänmaa-puolue ovat antaneet kansanedustajilleen vapaat kädet äänestyksessä, joka pidetään alkuiltapäivällä.

Rion pronssimitalisti Manni jäi ratakelausfinaalissa viidenneksi

Ratakelaaja Henry Manni jäi Tokion paralympialaisten miesten T34-luokan 100 metrin ratakelauksen finaalissa sijalle viisi. Mannin aika oli 15,84.

Olympiakultaa voitti Tunisian Walid Ktila, joka rikkoi ajallaan 15,01 paralympialaisten ennätyksen.

Manni sai Rion kesäparalympialaisissa pronssia.

Messille debyytti PSG:ssä, Mbappe teki joukkueen maalit

Suurella kohulla hiljattain FC Barcelonasta PSG:n riveihin siirtynyt jalkapalloilija Lionel Messi debytoi vihdoin uuden seuransa riveissä. Messi aloitti ottelun vaihtopenkillä ja tuli reilun tunnin pelin jälkeen kentälle Neymarin tilalle.

Messi ei onnistunut tekemään debyytissään maalia, kun pariisilaiset voittivat Reimsin 2–0. PSG:n molemmat maalit teki joukkueen ranskalainen tähtihyökkääjä Kylian Mbappe, jota Real Madrid on houkutellut kiivaasti riveihinsä.

Mbappen ensimmäisen osuman alusti Angel Di Maria ja toisen Achraf Hakimi.

PSG on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua alkukauden aikana.

Ranskan liigassa pelaavan Brestin suomalaispelaaja Jere Uronen pelasi sunnuntaina 75 minuuttia, kun joukkue kärsi 1–3-tappion Strasbourgille.