Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Korkea palkka houkuttelee jopa palaamaan alalle – normaalia paremmat kuukausiansiot saivat aikaan lähihoitajien hakuryöpyn

Henkilöstövuokrausyrityksen saama toimeksianto hankkia asiakkaalleen töihin lähihoitajia johti havaintoon: lähihoitajan työ kyllä kiinnostaa, kunhan palkka on normaalia korkeampi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti ( IL), ja siitä on uutisoinut myös Ilta-Sanomat ( IS).

Etelä-Helsingissä toimivaan yritykseen palkatuille lähihoitajille tarjottiin 20 euron tuntipalkkaa, josta kertyy noin 3 200 euron peruspalkka kuukaudessa.

Lähihoitajien pestaamisesta alihankkijan roolissa huolehtineen Deal Henkilöstöratkaisujen asiakkuuspäällikkö Pasi Karjalainen arvioi IL:lle, että lisineen kuukausipalkka nousee noin 3 700-4 000 euroon.

Palkka on lähihoitajien normipalkkaa huomattavasti korkeampi. Tilastokeskus arvioi vuonna 2019, että lähihoitajan keskimääräinen kuukausiansio on alle 2 800 euroa.

Korkeampi palkka ei jäänyt huomaamatta. Hakemuksia on kertynyt lähes 300, Karjalainen kertoo IS:lle. Hakemusmäärä on monikymmenkertainen normaaliin verrattuna. Kaikki paikat on jo täytetty.

Karjalaisen yllätti, että korkea palkka houkutteli työntekijöitä myös takaisin lähihoitajiksi.

– Moni ilmoitti suoraan, että jos palkka on tällainen, on valmis palaamaan alalle, Karjalainen kertoo IL:lle.