Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Elokapina katkaisi liikenteen Helsingissä Snellmaninkadulla – poliisi sakotti 17 mielenosoittajaa

Ympäristöliike Elokapinan mielenilmaus katkaisi liikenteen Helsingissä Snellmaninkadulla Valtioneuvoston linnan edessä torstaina iltapäivällä. Paikalla oli poliisin arvion mukaan joitakin kymmeniä mielenosoittajia, jotka istuivat ajoradalla.

Poliisi otti kiinni 17 mielenosoittajaa, jotka eivät suostuneet poistumaan poliisin käskystä ajoradalta. Heille kirjoitettiin ennen vapauttamista sakkoja niskoittelusta poliisia vastaan.

Elokapinan mielenilmaus alkoi puoliltapäivin. Snellmaninkadun liikenne palasi poliisin mukaan normaaliksi noin kello 14.45.

Helsingin poliisin johtokeskuksen mukaan poliisi ei ollut saanut mielenosoituksesta ennakkoilmoitusta.

– Järjestäjät ilmoittivat mielenosoituksesta poliisille sen jälkeen, kun mielenosoitus alkoi, johtokeskuksesta kerrottiin STT:lle.

Puoliltapäivin alkoi myös Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) mielenilmaus Säätytalolla, joka sijaitsee niin ikään Snellmaninkadulla. Poliisin mukaan MTK oli ilmoittanut mielenosoituksensa päättyvän puoli kahdelta.

Kritiikkiä "vihreälle kasvulle"

MTK:n mielenilmauksen vuoksi ajoneuvoliikenne oli jo ohjattu paikalta etukäteen muualle. Elokapina kuitenkin ilmoitti aloittaessaan oman mielenosoituksensa, että raitioliikenne ei sekään pääsisi kulkemaan Snellmaninkatua pitkin, poliisista kerrottiin.

Ympäristöliike ilmoitti kritisoivansa mielenilmauksellaan niin sanottua "vihreän kasvun" käsitettä, joka on esillä hallituksen ensi viikolla alkavassa budjettiriihessä.

Vihreä kasvu ei Elokapinan mukaan ole ratkaisu ilmastonmuutokseen.