IS: SDP valmistelee ministerikierrätystä – SDP-lähde kiistää

IS:n tietojen mukaan ex-pääministeri Antti Rinteestä tulisi työministeri. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

SDP on Ilta-Sanomien mukaan valmistelemassa laajaa ministerikierrätystä ensi viikon budjettiriihen jälkeen. Lehden tietojen mukaan ex-pääministeri Antti Rinne tulisi työministeriksi.

Ilta-Sanomien mukaan hallitukseen tulisi lappeenrantalainen kansanedustaja Suna Kymäläinen. Kymäläisestä olisi tulossa liikenne- ja viestintäministeri.

Rinteen ja Kymäläisen tieltä väistyisivät ministerit Tuula Haatainen ja Timo Harakka.

Myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen saattaa olla kierrätyslistalla, kertoo IS.

Lehden tiedot kuitenkin kiistetään SDP:n piiristä. Puoluelähde kertoo STT:lle, että mistään ministerikierrätyksestä ei ole puoluejohdossa keskusteltu. Lisäksi varapuheenjohtaja Matias Mäkynen tviittasi , että ministerikierrätyksestä ei ole puoluejohdossa keskusteltu.

– Huhuilijat huhuilkoon, Mäkynen sanoi.

Rinteeltä vapautuvalle ensimmäisen varapuhemiehen paikalle siirtyisi Ilta-Sanomien mukaan Haatainen, joka tekisi siten paluun puhemiehistöön. Haatainen siirtyi ensimmäisen varapuhemiehen paikalta työministeriksi sen jälkeen, kun Rinne oli joutunut luopumaan pääministerin paikasta joulukuussa 2019.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut