Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ilmavoimat ryhtyy "häjyksi" ja järjestää harjoituksen, jossa lentokone suhahtaa ohi matalalla ja taivaalla näkyy soihtuja

Ilmavoimat järjestää ensi viikolla (13.9.–17.9.) Häjy 21 -harjoituksen, jossa lennetään Hawk- ja Hornet-lenotkoneilla Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Lennot ajoittuvat maanantaista torstaihin kello 9–20 ja suuntautuvat akselille Tikkakoski–Virrat–Kauhava–Pyhäntä–Kuopio– Pieksämäki. Lennot loppuvat perjantaina kello 14 mennessä.

Harjoituksessa lennetään 14 Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä neljällä Hornet -monitoimihävittäjällä. Lento-ohjelmaan sisältyy myös matalalentoja.

Harjoituksessa käytetään Hornetin omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

– Tämän harjoituksen tarkoituksena on toiminta poikkeusoloissa yhdessä ilmatorjunnan kanssa. Yhteistyötä harjoituksessa tekevät Ilmavoimien kaikkien joukko-osastojen lisäksi myös Sotilaslääketieteen keskus, harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Lauri Suominen kertoo tiedotteessa.