Niinistö tapasi Macronin Pariisissa – Huuhkajien matsi jäi kuitenkin näkemättä

Presidentti Emmanuel Macron (vas.) otti tiistaina Pariisissa vastaan suomalaiskollegansa Sauli Niinistön. AFP / LEHTIKUVA

STT

Presidentti Sauli Niinistö teki tiistaina työvierailun Ranskaan ja tapasi presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa. Asialistalla oli presidentin kanslian mukaan muun muassa Euroopan geopoliittinen asema ja strateginen kompassi, kahdenväliset suhteet ja ilmastonmuutos.

– Puhuimme koko Euroopan turvallisuuden kannalta keskeisistä aiheista. Sävy oli hyvin avoin, Niinistö sanoi kanslian tiedotteessa .

Aamupäivän tapaamisen jälkeen Niinistö tviittasi kuvan tapaamisestaan virkaveljensä kanssa ja kiitti Macronia ranskaksi mielenkiintoisesta keskustelusta.

Vierailun ohjelmaan ei kuitenkaan kuulunut tiistai-illan jalkapallon MM-karsintaottelua Huuhkajien ja Ranskan maajoukkueen välillä. Urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen tviittaamaan kysymykseen Niinistö vastasi , ettei ole pääsemässä paikan päälle otteluun, joka pelataan Lyonissa.

– Kaj, niin lähellä mutta silti kaukana. En pääse paikan päälle Lyoniin. Eiköhän Huuhkajat hoida matsin viime vuoden malliin, Niinistö kannusti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut