THL: Suomessa on todettu 490 uutta koronatartuntaa – sairaalahoidossa olevien määrä pysynyt vakaana

Koronaviruksen tartuntaluvut ovat edelleen laskussa kahden viikon tarkastelujaksolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kahden viikon aikana on raportoitu 7 826 tartuntaa, mikä on 1 168 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tänään Suomessa raportoitiin 490 uutta koronavirustartuntaa.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö kertoivat eilen, että viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana koronatartuntoja on ilmaantunut suhteellisesti eniten rokottamattomien 10–49-vuotiaiden keskuudessa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ja Vaasan sairaanhoitopiirissä. Husin alueella ilmaantuvuusluku on 234 ja Vaasan sairaanhoitopiirissä 193. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt 94 ihmistä, joista 22 tehohoidossa.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on viime aikoina pysynyt vakaana. Viikko sitten sairaalahoidossa oli 91 ja kaksi viikkoa sitten 94 koronapotilasta.

Rokotuskattavuus toisen annoksen osalta lähes 63 prosenttia

Suomessa koronarokotteen toisen annoksen on perjantaihin mennessä saanut 62,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 82,7 prosenttia.

Valtaosa annettavista rokoteannoksista on tällä hetkellä kakkosannoksia. Kaksi annosta saaneiden määrä kasvoi noin 42 000:lla ihmisellä vuorokauden takaisesta. Samalla rokotuskattavuus kohosi toisen annoksen osalta lähes prosenttiyksiköllä.

Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 7 000 enemmän kuin vuorokautta aiemmin.

Hallituksen uuden koronastrategian mukaan valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista luovutaan, kun vähintään 80 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on rokotettu kahteen kertaan tai heillä on ollut mahdollisuus ottaa molemmat rokoteannokset.

THL on arvioinut, että 80 prosentin rokotuskattavuus saavutettaisiin lokakuun loppuun mennessä.

– Ihan kaikki eivät varmastikaan saa kakkosannostaan lokakuun loppuun mennessä, osa menee marraskuun puolelle. Tässä on vähän alueellisia vaihteluita, THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina.

Koronatartunnan saanut voi nyt itse ilmoittaa altistuneista Hus-alueella

Koronavirustartunnan saanut henkilö voi nyt itse ilmoittaa mahdollisista altistuneista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus).

Koronavirustartunnan saaneelle lähetetään positiivisesta koronanäytevastauksesta tekstiviesti, jossa hän saa ohjeen ilmoittaa mahdollisesti altistuneet henkilöt uudessa Koronatietoni.fi- palvelussa.

Palvelu on käytössä Husin alueella kaikissa kunnissa Helsinkiä lukuun ottamatta. Helsingissä on oma järjestelmänsä altistumisten ilmoittamiseen.

Husin lisäksi palvelu voidaan ottaa käyttöön Kymsoten, Eksoten ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut