Nasan Perseverance-mönkijän tuoreissa näytteissä on viitteitä mahdollisesta elämästä Marsissa

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan Perseverance-mönkijä on kerännyt Marsista kaksi kivinäytettä, joissa on merkkejä siitä, että ne ovat olleet kosketuksissa veden kanssa pidemmän aikaa. Nasan perjantaisen tiedotteen mukaan näytteet antavat viitteitä siitä, että ympäristössä on mahdollisesti ollut elämää.

– Jos nämä kivet ovat olleet kosketuksissa veden kanssa pitkiä aikoja, niissä on voinut olla muinaisien mikrobien elämää tukevia lokeroita, Nasan geologi Katie Stack Morgan sanoi lehdistötilaisuudessa.

Mönkijä on toiminut Jezero-kraaterin alueella, jolla tiedetään olleen järvi 3,5 miljardia vuotta sitten, jolloin Marsin ilmasto oli nykyistä lämpimämpi ja kosteampi.

Tutkijat ovat jo aiemmin tienneet järvestä, mutta varmaa ei ole ollut, oliko kraatteri esimerkiksi täyttynyt vain tulvavedestä joiksikin vuosikymmeniksi.

Nasan toiveena on, että näytteet saataisiin Maahan tarkempia tutkimuksia varten 2030-luvulla Euroopan avaruusjärjestön kanssa toteutuvassa tehtävässä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut