Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S-Pankille lähes 1,7 miljoonan seuraamusmaksu Finanssivalvonnalta

S-Pankki on saanut Finanssivalvonnalta lähes 1,7 miljoonan euron seuraamusmaksun epäilyttävien toimeksiantojen tunnistamis- ja raportoimisprosessien puutteista osakevälityksessä.

S-Pankin lakiasiainjohtaja Jussi Sokan mukaan pankkia ei epäillä väärinkäytöksistä. Sokan mukaan Finanssivalvonnan päätös koskee osakevälityksen prosesseihin liittyviä puutteita vuosina 2016–18.

S-Pankki ei Sokan mukaan enää tarjoa asiakkailleen osakevälitystä.

– Epäilyttävien osaketoimeksiantojen tunnistaminen ja raportoiminen on tärkeä osa rahoitusmarkkinoiden luotettavuutta, joten suhtaudumme viranomaisen havaintoihin vakavasti. Käynnistimme osakevälityksen alasajon jo ennen Finanssivalvonnan tarkastelun alkamista, Sokka kertoo S-Pankin tiedotteessa.

Rapsut myös POP Pankkikeskukselle

Tiistaina kerrottiin myös, että Finanssivalvonta on määrännyt 680 000 euron seuraamusmaksun POP Pankkikeskukselle riskienhallintajärjestelmien ja -menetelmien puutteista ja heikkouksista yhteenliittymän operatiivisten riskien hallinnassa. Lisäksi Finanssivalvonta antoi POP Pankkikeskukselle julkisen varoituksen yhteenliittymän ohjaus- ja valvontavelvollisuuden laiminlyönneistä.

Sanktiot perustuvat Finanssivalvonnan huhtikuussa 2019 tekemään tarkastukseen. Huomautuksen kohteena olleilla asioilla ei ole POP Pankkikeskuksen mukaan ollut vaikutusta asiakkaiden pankkipalveluihin.

Toimitusjohtaja Pekka Lemettisen mukaan POP Pankkikeskus suhtautuu vakavasti Finanssivalvonnan julkiseen varoitukseen.

– Kehitämme jatkuvasti yhteenliittymän ohjaus- ja valvontajärjestelmiämme vastaamaan alan säätelyn vaateita. Tämän vuoksi olemme lisänneet merkittävästi muun muassa riskienhallintaresurssejamme ja kehittäneet käytäntöjämme viimeisen parin vuoden aikana, Lemettinen sanoo POP Pankkikeskuksen tiedotteessa.

---

Juttua on korjattu klo 17.03: Kyseessä on 1,7 miljoonan euron seuraamusmaksu, ei 1,7 euron, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki. Sama virhe korjattu myös kuvatekstistä.