Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Ravintoloiden rajoitukset kevenevät, metrot ja ratikat pysähdyksissä pääkaupunkiseudulla, ensimmäinen täysin siviileistä koostuva avaruuslento päässyt onnistuneesti Maan kiertoradalle

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Ravintoloiden rajoitukset kevenevät tänään, anniskelu- ja aukioloaika pitenee tunnilla

Ravintoloiden rajoitukset kevenevät tänään. Leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaika pitenee tunnilla aiemmasta.

Leviämisvaiheen alueilla alkoholia saa tarjoilla iltayhteentoista ja kiihtymisvaiheen alueilla yhteen asti yöllä. Sulkeutumisaika on tunnin myöhemmin.

Perustason alueilla ei enää vaadita jokaiselle asiakkaalle omaa istumapaikkaa. Anniskelu- ja aukioloaikojen rajoituksia ei perustasolla ole käytössä.

Asetus on voimassa ensi kuun loppuun asti.

Pääkaupunkiseudun metro- ja raitiovaunuliikenne pysähdyksissä tänään ja huomenna

Pääkaupunkiseudun metro- ja raitiovaunuliikenne on pysähdyksissä tänään ja huomenna kuljettajien työnseisauksen vuoksi.

Seisauksen odotetaan tuovan ruuhkaa Helsingin pääväylille ja busseihin. Helsingin seudun liikenne kehottaakin ihmisiä turvautumaan kimppakyyteihin ja pyöräilyyn.

Työnseisauksella Raitio- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL vastustaa Helsingin kaupunginhallituksen suunnitelmaa Helsingin kaupungin liikennelaitoksen yhtiöittämisestä.

Kuljettajat palaavat töihin lauantaina aamuyöstä alkaviin vuoroihin.

Vuosaaren palkkamurhan hovikäsittelyssä kuullaan ex-jengipomo Vilhusta, jonka murhasyyte kaatui käräjillä

Vuosaaren palkkamurhan hovioikeuskäsittelyssä kuullaan tänään ex-jengipomo Keijo Vilhusta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime vuonna Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion elinkautiseen liki 20 vuotta sitten tehdystä murhasta. Vilhusen syytteen käräjäoikeus sen sijaan hylkäsi.

Hovioikeudessa syyttäjä hakee United Brotherhoodin entiselle johtohahmolle elinkautista vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan Vilhunen osallistui murhan järjestelyihin.

Palkansaajien tutkimuslaitos povaa ensi vuodelle 3,5 prosentin talouskasvua - ennuste piristyi kevään vastaavasta

Palkansaajien tutkimuslaitos ennustaa kuluvalle vuodelle 3,0 prosentin ja ensi vuodelle tätäkin reippaampaa 3,5 prosentin talouskasvua. Vuoden 2023 kasvuksi ennakoidaan maltillisempaa 1,8 prosenttia.

Kasvuennustetta korjattiin kuluvan vuoden osalta 0,5 prosenttiyksiköllä ylöspäin kevään ennusteeseen verrattuna. Vuosien 2022 ja 2023 ennusteet nousivat 0,4 prosenttiyksikköä kevään ennusteesta.

Laitoksen mukaan hallituksen 75 prosentin työllisyystavoite saavutetaan vuonna 2023, mutta ensisijaisesti muista syistä kuin hallituksen ehdotettujen työllisyystoimien ansiosta.

Uutissuomalainen: Aluevaaleihin lähdetään kuntavaaleja pienemmillä budjeteilla

Pääministeripuolue SDP lähtee tammikuun aluevaaleihin puolueista selvästi suurimmalla budjetilla, kertoo Uutissuomalainen. Suurin osa puolueista käyttää aluevaaleihin vähemmän rahaa kuin kuntavaaleihin.

SDP on käyttämässä vaaleihin 690 000 euroa. Keskustan budjetti on noin puoli miljoonaa euroa ja kokoomuksen 450 000 euroa, mikä on alle puolet sen kuntavaalien budjetista.

Vain vasemmistoliitto aikoo käyttää aluevaaleihin yhtä paljon rahaa kuin kuntavaaleihin, 400 000 euroa.

Vaaleissa valitaan aluevaltuustot 21 hyvinvointialueelle, jotka vuoden 2023 alusta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Ensimmäinen täysin siviileistä koostuva avaruuslento päässyt onnistuneesti Maan kiertoradalle

Ensimmäinen täysin siviileistä koostuva avaruuslento on päässyt onnistuneesti Maan kiertoradalle. Inspiration4-lento lähti Suomen aikaa kello kolmelta Yhdysvaltain Floridassa sijaitsevasta Kennedyn avaruuskeskuksesta.

Space X -raketti vei avaruuteen Dragon-avaruusaluksen, jonka kyydissä on neljä matkustajaa.

Aluksen on määrä kiertää Maata kolme vuorokautta. (Lähde: AFP)

Australia aikoo rakentaa ydinsukellusveneitä yhteistyössä Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa

Australia aikoo rakentaa ydinsukellusveneitä yhteistyössä Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa. Australian pääministeri Scott Morrison kertoi asiasta Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa pidetyssä videokonferenssissa.

Maiden johtajat kertoivat, että sukellusveneiden ei ole tarkoitus kuljettaa ydinaseita. Ne toimivat ydinvoimalla.

Australia on viime aikoina lisännyt puolustusmenojaan Kiinan vahvistuessa.

Australiassa ydinvoima on erittäin kiistanalaista, ja sen käyttö kiellettiin vuonna 1998. (Lähde: AFP)

Kuuba hakee WHO:n hyväksyntää omille koronarokotteilleen

Kuuba kertoo hakevansa Maailman terveysjärjestön WHO:n käyttölupaa kahdelle paikalliselle koronavirusrokotteelle. Maa toivoo voivansa myydä kuubalaisia Abdala ja Soberana 02 -rokotteita ympäri maailman.

WHO:n asiantuntijat aloittavat rokotteiden arvioinnin torstaina. Asiantuntijat arvioivat niin rokotteiden tehokkuutta kuin turvallisuuttakin.

Kuubalaisrokotteet ovat ensimmäiset Latinalaisessa Amerikassa kehitetyt koronarokotteet. Kuubalaistutkimusten mukaan niiden teho koronaoireiden estämisessä on yli 90 prosenttia.

Kuuba on käyttänyt omia rokotteitaan jo kansalaistensa rokottamiseen kiinalaisen Sinopharmin rokotteen ohessa, vaikka niitä ei olekaan vielä arvioitu kansainvälisesti. (Lähde: AFP)

Kiinassa kaksi ihmistä on kuollut maanjäristyksessä

Kiinassa kaksi ihmistä on kuollut paikallista aikaa aikaisin torstaina sattuneessa maanjäristyksessä. Valtion tiedotusvälineiden mukaan maanjäristysalueelle on lähetetty valtion pelastushenkilökuntaa.

Kiinan keskiosassa sijaitsevassa Sichuanin maakunnassa tapahtunut maanjäristys oli Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskuksen mukaan voimakkuudeltaan 5,4. Kiinalaiskeskus mittasi sen voimakkuudeksi 6,0. Molempien mukaan maanjäristys tapahtui lähellä maapallon pintaa, 10 kilometrin syvyydessä. (Lähde: AFP)

AC Milan kiusasi Liverpoolia, mutta taipui toisella jaksolla

Liverpool kukisti AC Milanin jalkapallon Mestarien liigassa keskiviikkoiltana maalein 3–2, vaikka italialaisjoukkue järjesteli jo välillä vierasyllätystä.

Avausvartin aikana AC Milanin Fikayo Tomori teki oman maalin, ja Liverpoolin Mohamed Salah epäonnistui rangaistuspotkussa. Milanin Ante Rebic tasoitti muutama minuutti ennen taukoa, ja pari minuuttia myöhemmin Brahim Diaz viimeisteli vierasjoukkueelle johtomaalin vastahyökkäyksestä.

Toisella jaksolla Salah paikkasi epäonnistumisensa ja teki Liverpoolin tasoituksen. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Jordan Henderson laukoi Liverpoolille voittomaaliksi jääneen osuman.